28.11.2018

Genesis G90 – korea vain kotimaana

Genesis G90

Edustusauto Genesis G90:n erikoinen maski kerää katseet.

Genesis, tuo Hyundai-konsernin kolmas brändi emomerkin ja Kian rinnalla, ei ole vielä ottanut virallisia askeleitaan Euroopassa, mutta maailmalla luksusmerkki tarjoaa jo laajaa mallistoa. Vauhdista kertoo jotain merkin aikeet esitellä kolme uutta katumaasturia vuoteen 2021 mennessä.

Mutta unohdetaan vauhti ja keskitytään ylellisyyteen: se on lippulaivamalli G90:n juttu. Alkujaan vuonna 2016 esitelty edustusauto on 5,2 metrin pituudessaan ihan oikean auton mittainen, ja moottorivalikoima käsittää V6:tta turbolla tai ilman aina viisilitraiseen 425-hevosvoimaiseen V8:iin.

Genesis G90
Genesiksen kuvapankkiongelmien tähden kuvat ovat Korean markkinoiden versiosta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi raju ilme

Nyt huomion keskipisteenä on auton uusi ilme: Los Angelesin autonäyttelyssä Genesis paljasti kasvojenkohotuksen saaneen G90-mallin, ja sen keulailme kauniisti sanoen haastaa katsojan. Etuvaloista voi nähdä häivähdyksen Volvoa ja pitkälle eteen venytetyt takavalot sisältävät häivähdyksen Lexusta. Perää halkova valoraitakin on ihan onnistunut yksityiskohta, ja C-pilareista löytyy edustusautolle oleellista ylväyttä.

Genesis G90

Kaikki siis kunnossa, kunhan ei katso auton keulaan jumittunutta kanahäkk… anteeksi keulamaskia. Mitä ihmettä merkin päämuotoilijana toimiva, muun muassa Audi A2:sta ja Lamborghini Murcielagosta vastannut Luc Donckerwolke, on sallinut muotoilutiiminsä tekevän?
Maski antaa muuten perusarvokkaalle autolle oudon apean ilmeen.

Genesis G90

Päivityksiä ja rauhaa

Jos estetiikka ei aiheuta kompurointia, voi auton sisältä löytää 12,3-tuumaisen tietoviihdejärjestelmän, joka tukee päivityksiä internetin yli. Aktiivinen vastamelujärjestelmä taas lupaa sisätiloihin hiljaisuutta ja seesteisyyttä.

Jos Genesis lopulta saadaan Eurooppaan saakka, saa nähdä kuuluuko G90 valikoimaan?

Genesis G90

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Genesis

Luetuimmat