29.1.2021

Harley-Davidsonin uutuuksiin isompia moottoreita ja premium-äänentoistoa

Harley-Davidson Street Bob

Harley-Davidsonin suurin uutuus kaudelle 2021, täysin uusi seikkailupyörä Pan America 1250, esitellään helmikuussa, mutta muut uutuutensa milwaukeelaisvalmistaja löi tiskiin jo nyt.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Street Bob 114 – uutta suorituskykyä

Bobber-tyylistä Street Bobia on tähän asti vauhdittanut 107-kuutiotuumainen Milwaukee Eight -moottori, mutta ensi kaudeksi Street Bobin runkoon istutetaan saman mallisarjan isompi versio, eli 114-kuutiotuumainen (1868 cc) voimanlähde. Perusrakenteeltaan moottori on luonnollisesti 45 asteen sylinterikulmalla varustettu V2, jolla saadaan Harrikalle tyypillinen käyntiääni.

Tehdas ei ilmoita virallisia teholukemia ja vääntölukemakin poikkeaa tehtaan ilmoittaman 161 newtonmetrin ja maahantuojan sivuilla kerrottavan 155 newtonmetrin välillä. Kiihtyvyyden luvataan isomman moottorin ansiosta parantuneen, mutta tarkkojen lukemien sijaan siitäkin ilmoitetaan vain prosentuaalinen parannus. Nollasta kuuteenkymmeneen mailiin (n. 96 km/h) kerrotaan taittuvan yhdeksän prosenttia aikaisempaa ripeämmin.

Hinta alkaen: 20 470 €

Fat Boy loistaa nyt kirkkaammin

Terminator-elokuvastakin tuttu Harley-Davidson Fat Boy pysyy kaudella 2021 teknisesti ennallaan. Ulkoisena erona aiemmin satiinikromilla käsitellyt osat ovat nyt saaneet kiiltävän kromipinnoitteen. Voimanlähteenä on sama 114-kuutiotuumainen Milwaukee Eight -moottori kuin Street Bobissakin.

Hinnat alkaen: 31 970 €

Harley-Davidson

Baggereihin näkyvyyttä ja näyttävyyttä

Bagger-kolmikko - eli Road King Special, Road Glide Special ja Street Glide Special - saa perinteisten ajovalojen tilalle led-ajovalot. Lisäksi katetut Road Glide Special ja Street Glide Special ovat tarjolla lisähintaan myös kaksivärimaalauksilla. Asiakas voi värityksen ohella valita pyöränsä joko mustatulla tai kirkkaalla kromiviimeistelyllä.

Road King Special alkaen: 35 160 €
Road Glide Special alkaen: 39 030 €
Street Glide Special alkaen: 38 560 €

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

CVO-malleihin premium-äänentoistoa

Malliston huippua edustavat Custom Vehicle Operations- eli CVO-mallit saavat uuden ja tehokkaamman audiojärjestelmän, joka kantaa nimeä Rockford Fosgate. Siinä on erityisesti Harley-Davidsonille suunnitellut vahvistimet ja kaiuttimet. Kaikissa CVO-malleissa on Harrikan suurin tuotantomoottoripyörään saatava moottorivaihtoehto, 117-kuutiotuumainen Milwaukee Eight. Samaa moottoria ei ole saatavilla muuhun mallistoon. Kaikissa vuoden 2021 CVO-malleissa on sivuttaiskallistuksen huomiovat jarru- ja luistonesto, moottorijarrutuksessa takapyörän luistoa estävä järjestelmä, mäkilähtöavustin sekä rengaspainevalvonta.

Harley-Davidson CVO Street Glide

CVO-mallien hinnat alkaen: 54 210 €

Harley-Davidsonin kaikkien aikojen ensimmäinen seikkailupyörä, Pan America 1250, julkaistaan 22. helmikuuta 2021.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Harley-Davidson

Luetuimmat