22.4.2021

Hondan ensimmäinen sähköauto Kiinaan – SUV e:prototype

Honda SUV e:prototype – ensimmäinen sähköauto Kiinaan

Nyt paljastettu SUV e:prototype tulee toimimaan pohjana, kun lopulta esitellään Hondan ensimmäinen sähköauto Kiinaan. Potentiaalia voisi olla Euroopassakin.

Hondan ensimmäinen sähköauto Kiinaan tulee olemaan SUV. Tämä on varsin ilmeistä viimeistään valmistajan SUV e:prototype -konseptiauton myötä.

Euroopassa on jo myynnissä sympaattinen Honda e, joten täällä tilanne on toinen. Olisi tietenkin mielenkiintoista tietää, mitä valmistajan tuleviin suunnitelmiin kuuluu Euroopan osalta. Tätä emme kuitenkaan vielä tiedä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hondan ensimmäinen sähköauto Kiinaan

Honda paljasti Shanghain autonäyttelyn yhteydessä tämän uuden prototyypin, joka saattaisi vihjata täyssähköisestä Honda HR-V -mallista. Auto on tarkoitus saada myyntiin Kiinassa ensi vuoden aikana.

Honda SUV e:prototype tulee olemaan paitsi Hondan ensimmäinen sähköauto Kiinaan, mutta myös yksi kymmenestä noille markkinoille seuraavan viiden vuoden aikana julkaistavasta sähköautomallista. Tahti on siis hurja.

Teknisiä tietoja ei oikeastaan paljastettu, eikä niitä ole kovin helppo arvaillakaan. Ulkonäkö näyttäisi olevan varsin lähellä loppuvuodesta myyntiin vain hybridinä tulevaa kolmannen sukupolven HR-V-mallia. Ehkä perusta on sama.

Euroopassa ei ole vielä julkaistu miten Hondan täyssähkösuunnitelmat täydentyvät Honda e:n jälkeen. Sinällään sähköinen HR-V voisi sopia aivan hyvin meidänkin markkinoillemme.

Valmistajan mukaan SUV e:prototype tulee tarjoamaan dynaamista, mutta katkotonta kiihtyvyyttä. He kuvailevat käytännössä mitä tahansa sähköautoa markkinointitermein. Tästä on saatu johdettua päätelmä ajamisen nautinnosta, jonka mielellämme arvioisimme itse oikein sarjatuotantoauton osalta.

Hondan uusi Connect-tietoviihdejärjestelmä on oikeastaan mielenkiintoisempi. Sen luvataan tukevan verkon yli tapahtuvia päivityksiä (OTA) ja lisäksi myös puheentunnistusta – kielivalikoimasta emme vielä tiedä enempää.

Kuvat ja lähde: Honda

Luetuimmat