18.3.2023

Huutokauppahelmet – Pyhimyksen rantaloma eli kangaskattoinen Volvo P1800S

Volvo P1800S avoauto kangaskatto huutokauppa

Volvo P1800 on esiintynyt eri malliversioina juttusarjassa muutamaankin otteeseen, mutta avoauto herättää mielenkiintoa ja kysymyksiä.

Parina viime vuonna olemme esitelleet niin sanotun Pyhimys-Volvon eli P1800:n eri versioita pariinkiin otteeseen. Molemmilla kerroilla auto on ollut viimeisten tuotantovuosien farmaripainoksesta, eli P1800ES. Lisäksi auton muotoilija muisteli sen kuuluisinta käyttäjää eli Sir Roger Moorea hiukan sen jälkeen, kun Bond-näyttelijä poistui keskuudestamme ja bongasimme Volvon myös kotimaasta.

Volvo P1800S avoauto kangaskatto huutokauppa

Nyt vuorossa on erikoinen tapaus, sillä Kreikkaan mutkien kautta päätynyt Volvo P1800S on muunnettu avoautoksi kohtuullisen tyylikkäästi ja ilmeisesti vielä 1960-luvulla. Veihän Pyhimyksenkin tie usein Nizzaan.

Volvo P1800S avoauto kangaskatto huutokauppa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1965 Volvo P1800S Convertible

Auton takakontissa on merkintä 1800 E, mutta tyyppikilpi, valmistenumero ja moottori puhuvat omaa kieltään, että kyseessä on P1800S. Yhdysvaltoihin todennäköisesti päätynyt yksilö tuli 2010 Belgiaan, josta auto päätyi Kreikkaan. Auto on ollut nykyisellä omistajallaan 15 vuotta.

Harvinainen avoautomuunnos on ilmeisimmin tehty auton ollessa uudehko, joskin tarkkaa ajankohtaa tai tekijää ei ole tiedossa. Musta auto on saanut beigen kangaskaton, joka istuu kohtuullisen hyvin auton linjoihin. Myös sisustassa luotetaan mustaan ja beigeen.

Volvo P1800S avoauto kangaskatto huutokauppa

Keulan alla on 1,8-litrainen vapaasti hengittävä nelisylinterinen moottori, joka tuottaa noin 118 hevosvoimaa. Vetotapana on tietysti takaveto ja vaihteistona on nelivaihteinen manuaali ylivaihteella.

Auton varusteisiin kuuluvat käsin veivattavat ikkunat, Smithsin mittaristo, Volvon radio ja FrigiKing-ilmastointi, joka on muunnettu R134A-kylmäaineelle Lisäksi osa valaistuksesta on vaihdettu ledeihin, autossa on sähköinen polttoainepumppu, Grantin nahkainen ohjauspyörä ja matkalaukkuteline takaluukun päällä. Auton mukana tulee tunkki, vararengas, tietoja auton taustasta sekä kaksi artikkelia Rolling-lehdestä, jossa autoa on esitelty.

Volvo P1800S avoauto kangaskatto huutokauppa

Auton musta maalipinta on maalattu aikaisemmin uudelleen ja se on kohtuullisessa kunnossa. Autossa on joitain naarmuja virheitä ympäriinsä. Lisäksi kuljettajan puolen takavalon lasissa on virhe. Sisusta on kohtuullisessa kunnossa, joskin kuljettajan istuimen sivutuissa näkyy kevyttä kulumaa. Kojelaudassa ja hallintalaitteissa on yleistä patinaa. Autossa ei ole havaittuja mekaanisia tai sähköisiä vikoja.

Volvo P1800S avoauto kangaskatto huutokauppa

Auto on huollettu tammikuussa 2023 ja sitä entisöitiin jarrujen, sähköjen ja kaasuttimen osalta joulukuussa 2022. Polttoainesäiliö on vaihdettu alkuperäiseen varaosaan. Mittaristosta on pidetty huolta ja myös kojelaudan kellon kvartsikoneisto on uusittu huolella.

Kreikkaan rekisteröity ja EU-verotettu Volvo P1800S avo arvioidaan käyttökuntoiseksi, mutta toisaalta autossa on sopiva aihio kosmeettiselle entisöinnille. Pyhimyksen rantaloma on listattu Collecting Cars -palvelussa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat