Ajoneuvot | Uutinen | 24.5.2018

Pyhimys-Volvon muotoilija muistelee Sir Roger Moorea

Vuosi sitten Bondin lisäksi Pyhimyksenä tunnettu Roger Moore poistui keskuudestamme.

Jaa artikkeli

Kurvikas 2+2-paikkainen Volvo P1800 olisi varmasti aikansa tyyli-ikoni ilman televisiotaikaakin, mutta kieltämättä Sir Roger Mooren veijarimainen karisma oli omiaan ylevöittämään automallin asemaa. Pyhimys-Volvo lainasi lempinimensä luonnollisesti samannimisestä televisiosarjasta (alkup. The Saint), joka taasen perustui Leslie Charterisin kirjoihin.

23.5.2017 näyttelijä Simon Templarin takana kuitenkin poistui keskuudestamme komeassa 89 vuoden iässä. Vaikka Mooren myöhempi ura James Bondina vei brittinäyttelijän useiden upeiden automallien ohjaksiin, oli P1800:n ja Mooren liitto jollain tapaa ainutlaatuinen.

Nyt, Roger Mooren kuoleman vuosipäivän kunniaksi, Volvo P1800:n muotoilija Pelle Pettersson ajaa Mooren omaa Pyhimys-Volvoa ja muistelee ikonisen näyttelijän ja ikonisen automallin yhteistä historiaa.

– Hän on vahvasti läsnä, kuvailee Pettersson ajaessaan Mooren Volvoa.

Paljon myöhemmin Val Kilmer seikkaili Simon Templarina Hollywood-kelpoisessa seikkailurainassa Pyhimys, joka esitteli maailmalle muun muassa Nokia 9000 Communicatorin ja Volvo C70:n. Mutta se on kuitenkin täysin toinen tarina.

Lähde ja video: Volvo

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu