21.11.2022

Käytetyt erikoisuudet: 1981 Opel Ascona on kuin aikakone

Opel Ascona B 2.0 E käytetyt erikoisuudet ilmoitus

Opel Ascona B ei ehkä ole ollut kovassa huudossa hetkeen, mutta yli 40 vuotta myöhemmin fiksukuntoinen Ascona herättää innostus toiseen tapaan.

Opelin mallisto on vuosien varrella käsittänyt monia mallinimiä, joista osa on ollut Astran tai Kadettn kaltaisia kulmakiviä, ja osa on pyörähtänyt mallistossa hetken tai kaksi. Ascona asettuu näiden välimaastoon, sillä D-segmentin perheautoa nähtiin kolmessa mallipolvessa vuosina 1970–1988.

Ascona B esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 1975 ja se jatkoi melko suoraan edeltäjänsä reseptillä. Malli sai kevyen faceliftin vuonna 1979 ja alkuvuonna 1980 nähtiin Ascona 2.0 E, joka lainasi polttoaineen ruiskutuksella varustetun moottorin sekä muita osia Manta GT/E:stä.

Opel Ascona B 2.0 E käytetyt erikoisuudet ilmoitus

Monille suomalaisautoilijoille Ascona jäi mieleen viimeisestä C-versiosta, joka keskittyi olemaan General Motorsin J-rakenteelle tehty beige laatikko. Ei ihme, että Ascona C:n jälkeen Opel halusi autolleen uuden alun Vectran muodossa, mutta toisaalta Vectra jaksoi niin ikään kolmen mallipolven ajan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1981 Opel Ascona 2.0 E

Tuusniemessä myytävä Opel Ascona 2.0 E kuuluu B-mallipolven viimeisiin painoksiin. Autolla on ilmoituksen mukaan ajettu 83 000 kilometriä ja 2,0-litraisen ruiskumoottorin teho on 85 kW (116 hv).

Opel Ascona B 2.0 E käytetyt erikoisuudet ilmoitus

Hopeanharmaa auto on kuvien perusteella mainiossa kunnossa ja kylkiä koristavat aikalaismalliset grafiikkaraidat. Keulalla rallihenkeä luovat Boschin lisävalot ja takaluukusta löytyy tietysti spoileri. Myös takaikkunan pulunrappuset ovat ajan henkeen sopiva yksityiskohta. Sisäverhoilussa istuinten väri on punainen ja takapenkin kohdalla kangas on selvästi mallia väljä, mutta kankaiden ja nahkojen kunto on erinomainen.

Opel Ascona B 2.0 E käytetyt erikoisuudet ilmoitus

Myyjä on ilmoituksen perusteella todellinen harrastaja, sillä hän mainitsee, että myyntipakkoa ei ole ja auton uuden ostajan täytyisi olla asiasta ymmärtävä, joka mielellään saattaisi melko valmiilta vaikuttavan projektin loppuun asti. Vioista mainitaan perän tai perän jatkeen ääntely tietyissä tilanteissa, mutta se ei haittaa kulkua.

Opelin aikakapselin hinta on ilmoituksen perusteella 5 800 euroa, mutta jälleen ymmärtäväinen uusi koti lienee yksittäisiä euroja tärkeämpi kriteeri.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat