24.10.2022

Käytetyt erikoisuudet: Subaru Exiga – tila-autoilua Japanista

Subaru Exiga käytetyt erikoisuudet JDM

Subaru Exiga on yhtä aikaa tuttu ja vieras, sillä Japanin kotimarkkinoiden tila-auto muistuttaa aikansa muita Subaruita.

Subarun mallistoon on mahtunut vuosien varrella erilaisia perhekokoisia ajoneuvoja Imprezan ja Foresterin välimaastoon. Seulasia tuijotelleet autoharrastajat muistavat esimerkiksi Legacyn ja Tribecan.

2007 Tokion autonäyttelyssä Subaru esitteli Exiga-konseptiauton, joka oli samalla viittaus merkin kahteen aiempaan Exiga-konseptiautoon. Pian tämä korkea farmari, eli oikeastaan hyvin subarumainen tila-auto saapui tuotantoon, hyödyntäen Imprezasta ja Legacysta tuttuja komponentteja.

Subaru Exiga JDM käytetyt erikoisuudet

Exiga on nimenä neologismi eli uudissana, yhdistäen sanat Exciting ja Active. Hiukan myöhemmin Subaru noudatti lähes samaa logiikkaa Levorgin kanssa, joka on koostettu sanoista Legacy, Evolution ja Touring.

Japanin lisäksi Exigaa nähtiin Australiassa, mutta odotuksista huolimatta autoa ei koskaan viety Yhdysvaltoihin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2008 Subaru Exiga 2.0 GT

Suomalaiselle automyyntiketjulle päätynyt Subaru Exiga on seitsemänpaikkainen kookas farmari. 4,74 metriä pitkä Exiga on suunniteltu niin, että kolmas istuinrivi on hiukan ylempänä, kuin keskimmäinen rivi ja etuistuimet. Konseptiautosta säilytettiin auton sinisävyinen yleisvalastus matkustamossa.

2,0-litrainen GT on Exiga-malliston huippuversio 165 kilowatilla (224 hv) ja turboahtimen tunnistaa Subarulle tyypilisestä konepellin ilmanottoaukosta Malliversio on myös varustettu nelivedolla, mikä ei Exigan kohdalla ollut täysin itsestäänselvää.

Exigan alkuperästä Japanista kertoo sen oikeanpuoleinen ohjaus, osa tietoviihdejärjestelmän painikkeista sekä JDM Outletin huoltokirja auton Suomen vuosilta. Kilometrejä on kertynyt 186 000 ja edellinen merkintä huollosta on 1,5 vuotta sitten 173 000 kilometrin kohdalla. Auto on myynti-ilmoituksen mukaan hiljattain katsastettu.

Subaru Exiga JDM käytetyt erikoisuudet

Subaru Exigassa on potentiaalia harrastavan tai monihenkisen perheen kuljetustarpeisiin. Pikimustaksi vedetty keulamaski tosin ei ole erityisen häävi, mutta yksityiskohtien korjaaminen ei kauaa vie.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat