17.8.2020

Käytetyt erikoisuudet – Subaru Legacy Spec B tuned by STi

Subaru Legacy Spec B tuned by STi - Tori.fi

Vain 600 kappaletta valmistettu Subaru Legacy Spec B tuned by STi tarkoittaa nelivedon ja 260 hevosvoiman tehon lisäksi monia muita muutoksia tavallisempiin malleihin.

Subaru Legacy Spec B tuned by STi on vieraillut Käytetyt erikoisuudet -juttusarjassa jo syyskuussa 2019, mutta emme anna sen haitata. Kyseinen juttu kannattaa lukea viimeistään nyt. Tuo yksilö ei kuitenkaan ole ollut enää pitkään aikaan myynnissä, joten nyt on uusi mahdollisuus saada itselleen himoittu Japanin sisämarkkinan herkku.

Legacy on japanilaisvalmistajan ylemmän keskiluokan henkilöauto ja sen tarina alkaa vuodesta 1989. Malli esiteltiin maailmalle ryminällä, jollaisesta suurin osa perheautoista vain unelmoi. Legacy saavutti reilun vuoden aikana ensiesittelystään 100 000 kilometrin ajon keskinopeusennätyksen, esiteltiin 200-hevosvoimaisena GT-versiona, starttasi rallipoluille ja voitti rallin maailmanmestaruussarjan osakilpailun.

Mallin valttina on ollut aina nelivetoisuus, josta onkin syntynyt eräänlainen leima koko Subarulle. Legacy ei ole koskaan ollut maailmanlaajuisesti valtava myyntimenestys, mutta sekä mallilla että merkillä on vankka kannattajakunta. Jostain syystä vuoristoalueilla Subaruiden esiintymistiheys kasvaa merkittävästi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käytetty erikoisuus – Subaru Legacy Spec B tuned by STi

Neloskorin Subaru Legacy Spec B tuned by STi on tarjolla Pohjois-Karjalassa. Se on vuoden 2007 mallia eli nauttii kasvojenkohotuksen anneista. Ulkopuolelta tämän huomaa hyvin auton takaosasta sekä takavaloista että niiden väliin lisätystä kromilistasta ja sisäpuolella merkittävin ero on uudistettu keskikonsoli.

Spec B -korisarjalla koristellun auton 2,0-litrainen nelisylinterinen turboahdettu vastaiskumoottori tuottaa 260 hevosvoimaa neljän pyörän jauhettavaksi. Automaattivaihteiston parina on VTD-jakolaatikko 45:55 vetosuhteella ja se tarkoittaa myös takatasauspyörästön luistonrajoitinta. Näillä avuin alle 1500 kilogrammaa painava perheauto liikkuu ripeästi.

Jo mainitun lisäksi tämä yksilö tarjoaa “Tuned by STi” -merkinnälle vastinetta muun muassa Brembon jarruin, jäykemmin puslin, paksummin vakaajin, konehuoneeseen asennetulla poikkituella, STi-vantein, äänenvaimentimin, etu- ja takailmanohjaimin sekä mittariston osalta. Sisätilojen puolella omistajaa ilahduttavat lisäksi nahalla ja Alcantaralla verhoillut punaisin kontrastitikkauksin koristellut istuimet.

Mittarilukemaksi on merkitty 134 000 kilometriä ja käyttöönotto tapahtuneeksi lokakuussa 2007. Viimeisin katsastus on suoritettu kesäkuussa 2020 ja Suomeen auto kerrotaan tuodun keväällä 2020. Tuolloin luokituksena on ollut myyjän mukaan grade 4, joka viittaa kieltämättä erittäin siistikuntoiseen yksilöön.

Auto luvataan toimivaksi ja täysin ruosteettomaksi. Huoltoja on tehty muutaman viimeisen ajetun tuhannen kilometrin aikana. Subaru Legacy Spec B tuned by STi on hieno ja harvinainen erikoisuus, mutta ratti on oikealla puolella.

Teksti: Henri Posa, Kuvat: tori.fi

Luetuimmat