17.3.2021

Kia EV6 kuvat julki – kolmen muotoilustudion sähköauto

Kia EV6 kuvat

Nyt julkaistut Kia EV6 kuvat näyttävät miltä Hyundai Ioniq 5 -mallin konsernisisarus tulee näyttämään. Valmistaja tarjoilee keulaan tiikeriä ja me näemme perässä pusukalaa.

Nyt saamme nähtäväksi ja arvioitavaksi Kia EV6 kuvat. Viimeksi jouduimme tyytymään pahasti alivalottuneisiin tuotoksiin, mutta kerroimme uutuuden merkityksestä merkille: Kia EV6 täyssähköauto esittelee sekä uuden muotokielen, logon että nimipolitiikan.

Kyseessä on Kian ensimmäinen täyssähköauto, joka on rakennettu yhtiön uudelle E-GMP-sähköautoalustalle. Tämä tarkoittaa, että auto on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi ilman polttomoottoriversion vaatimia kompromisseja.

Kia EV6

Samaa perusrakennetta hyödyntävä Hyundain vaihtoehto kulkee nimellä Hyundai Ioniq 5 ja nyt jokainen pääsee vertailemaan mallien muotoja kuvien perusteella. Yhtäläisyyksiä lienee runsaasti, mutta molemmilla malleilla on hyvin selvästi oma identiteetti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kia EV6 kuvat kertovat tiikeristä

EV6 on suunniteltu yhteistyössä Kian kolmen eri muotoilustudion kanssa Koreassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Muodoista Kia EV6 kuvat kertovat, tiedotteen tapaan, suunnittelussa hyödynnetyn Kian uutta ”Opposites United” -muotoilufilosofiaa. Se saa kuulemma inspiraationsa luonnon ja ihmiskunnan kontrasteista.

Kia EV6 kuvat

Valmistajan mukaan muotoilufilosofiassa on keskiössä uusi visuaalinen identiteetti, jonka tarkoituksena on herättää positiivisia tuntemuksia hyödyntämällä terävien ja veistoksellisten muotojen kontrastisia yhdistelmiä. Auton keulailmettä hallitsee uusi ”Digital Tiger Face”, joka on sähköiseen aikakauteen päivitetty versio Kian ”Tiger Nose” -maskista. Tämän tiikerin suu on supussa.

Sivuprofiilissa korostuvat tummalla värillä piilotetut a-pilarit sekä perää kohden voimakkaasti nouseva ikkunalinja. Takana on tiikerin sijaan pusukala huulet töröllään.

Kia EV6

– EV6 on ihmiskeskeisen, edistyksellisen muotoilun ja sähköistetyn voiman taidonnäyte. Uskomme, että EV6 on vastustamaton ja merkityksellinen malli sähköautomarkkinoilla, sanoo Kian muotoilujohtaja Karim Habib.

Kian "Opposites United" -muotoilufilosofia esitellään ensimmäisen kerran EV6-mallissa ja se tulee määrittämään myös tulevaisuudessa esiteltäviä uusia Kia-malleja. Suunta on nyt valittu.

Kia EV6

– Haluamme, että automme tuottavat vaistomaisen ja luonnollisen kokemuksen, joka parantaa asiakkaidemme jokapäiväistä elämää. Tavoitteenamme oli suunnitella brändillemme fyysinen kokemus, ja luoda omaperäisiä, kekseliäitä sekä jännittäviä sähköautoja. Suunnittelijoidemme ideat ja brändin tarkoitus ovat tiiviimpiä kuin koskaan, sanoo Habib.

Sisätilat näyttävät kuvien perusteella ehkä ulkokuorta onnistuneeemmilta. Vaakasuuntaiset linjat hallitsevat ohjaamoa aina kaksipuolaista rattia myöden.

Kia EV6

Valmistajan mukaan uusi E-GMP-sähköautoalusta on mahdollistanut sisätilojen paremman hyödyntämisen. Tätä on julkaistujen kuvien perusteella mahdotonta arvioida.

EV6 esitellään maaliskuussa virtuaalitapahtuman välityksellä. Suomessa mallin ennakkomyynti alkaa toukokuussa, joten autoja joutunemme odottamaan vielä myöhempään ajankohtaan.

Kuvat ja lähde: Kia

Luetuimmat