19.7.2022

Kia XCeed päivittyi tutun ohjenuoran mukaisesti – huipulle lipuu GT Line

Kia Xceed hinnat

Ceed-malliston trendikkäimmän jäsenen päivitys seuraa perusmallin jalanjäljissä. Stonicin ja Sportagen välissä on edelleen varsin hyvin tilaa, joten uudistukset kantavat varmasti hedelmää.

Ehkäpä Kia-malliston paras sanaleikki, Euroopassa 120 000 kappaletta myynyt XCeed, on heittomerkkinsä menettänyttä Ceediä katumaasturimaisesti korkeampi sekä myös hieman pidempi. Vaikka vain etuovet ovat ulkopelleistä keskenään jaettuja, perustuu XCeed teknisesti täysin Ceediin, ja niin myös päivitykset seuraavat tarkasti Ceed-mallien viime vuonna saamia uudistuksia.

Sekä ulos että sisälle on tullut uudistuksia, joista ehkä ensimmäisenä huomaa Kian merkittävästi muuttuneen logon telakoitumisen XCeediin. Hieman tarkempi tarkastelu paljastaa kuitenkin keulasta muitakin uudistuksia, ja muun muassa Led-ajovalot ovat käyneet läpi ison uudelleenjärjestelyn. Niin ikään maski, ilmanottoaukot ja muutoinkin etupuskuri ovat päivittyneet, niin, että voidaan puhua perinteisestä faceliftistä, kasvojenkohotuksesta.

Kia Xceed hinnat

Asiakkaan niin valitessa ulkonäköön voi vaikuttaa nyt ensi kertaa XCeed-mallissa GT Line -varustetasolla. Se tuo puskureihin ja helmoihin sporttista otetta, 18-tuumaiset vanteet sekä tietysti omaperäiset hunajakennotakavalot. Sisällä GT Line tuntuu esimerkiksi urheilullisempien etuistuimien, alapuolelta litistetyn ratin sekä nahalla verhoillun vaihdekepin nupin muodossa.

Moottoripuolella ei tässä vaiheessa koeta teknologisesti merkittäviä uudistuksia. Kaikki alkaa litraisesta bensiinimoottorista, välissä on muun muassa pistokehybridiä ja huipulla nyt ainakin osalla markkina-alueista Ceed ja ProCeed GT:stä lainattu 204-hevosvoimainen 1,6-litrainen.

Kia Xceed hinnat

Ajo- ja viihdeteknologiasta on niin ikään jotain kerrottavaa. Suurin mahdollinen 12,3-tuumainen keskinäyttö on uudistunut uusien grafiikkateemojen myötä. Kia Connect on päivittynyt uusimpaan versioon. Varsinaiselta ajoteknologiapuolelta mainittakoon ehostuksen saanut Smart Cruise Control, joka osaa ottaa nyt huomioon myös navigaattorilta saamansa tiedot nopeusrajoituksista sekä esimerkiksi tulevista mutkista.

Uudistunut XCeed tulee myyntiin syyskuussa.

Lähde ja kuvat: Kia Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat