14.2.2023

Kian koko uusi mallisto päivittyy jatkossa verkkoyhteyden kautta

Kia Niro EV

Verkkoyhteyden avulla tapahtuvien ohjelmistopäivitysten tuki laajenee Kian automallistossa. Kaikki mallivuoden 2022 ja uudemmat navigointilaitteella varustetut mallit pystyvät hyödyntämään ominaisuutta.

Mallivuoden 2022 ja siitä uudempien Kia-autojen omistajat pääsevät jatkossa hyödyntämään verkkoyhteyden yli tapahtuvia ohjelmistopäivityksiä autossaan.

Kia on laajentanut verkkoyhteyden kautta tapahtuvien ohjelmistopäivitysten tukea koko mallistossaan. Kaikki mallivuoden 2022 ja sitä uudemmat navigointilaitteella varustetut Kia-mallit pystyvät hyödyntämään jatkossa tätä ominaisuutta.

Verkkoyhteyden kautta tapahtuvasta päivityksesta käytetään myös nimeä OTA-päivitys. Se tulee sanoista over-the-air, ja tarkoittaa verkkoyhteydellä tehtävää tiedonsiirtoa.

OTA-päivitysten mahdollisuus tarkoittaa myös sitä, että autoa ei tarvitse enää käyttää Kia-huollossa päivitysten osalta eikä ladata uutta ohjelmistoversiosta Kia Navigation Updater -portaalista. Esimerkiksi mahdolliset ohjelmistobugit pystytään päivittämään ilman, että auton vie huoltoon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Multimediajärjestelmä ei käytössä päivityksen aikana

Kia-auton käyttäjältä päivitysten saaminen autoon automaattisesti vaatii automaattisen päivitysten hyväksymisen auton asetusvalikosta. Tämän jälkeen auto ilmoittaa käyttäjää uuden ohjelmistoversion lataamisesta ja käyttäjä voi valita, asennetaanko päivitys heti vai auton sammuttamisen jälkeen. Päivityksen aikana auton multimediajärjestelmä ei ole käytettävissä.

OTA-päivityksien avulla autoihin voidaan tuoda uusia toiminnallisuuksia ja päivittää vanhoja. Esimerkiksi Kian ensimmäisessä OTA-päivityksessä sähköautoihin tuotiin tarjolle toistaiseksi vain EV6:ssa ollut ECO Design -teema, joka tuo autoon uusia luonnon ääniä. Lisäksi Kian ensimmäisessä OTA-päivityksessä auton ilmastoinnin ohjaus sai parannuksia.

Lähde: Kia

Luetuimmat