24.5.2024

Koeistuttu: ikisuosikki Nissan Qashqai hakee potkua myyntiin Googlen ja kalansuomuhaarniskan avulla

Kuva Eetu Kokkonen
Nissan Qashqai

Nissan Qashqai -katumaasturi uudistuu pääasiassa ulkoisen habituksensa ja digijärjestelmien osalta.

Globaaliksi myyntimenestykseksi Englannin Sunderlandin tehtaalta ponnistanut Nissan Qashqai uudistuu kasvojenkohotuksen verran. Muutaman vuoden iässä saavutettavasta kasvojenkohotuksen tarpeesta kertoo myös esimerkiksi Suomen ensirekisteröintitilastot, joissa usein niin suosittu Qashqai putosi vuonna 2023 sijalle 15. Kappalemääräisesti tämä tarkoittaa 1 299 rekisteröityä autoa. Vuonna 2022 Qashqai oli vielä kahdeksannella sijalla 1 720 auton voimin.

Nissan Qashqai

Muutokset eivät ole valtavia Moottorin käyttötestaamaankin nykymalliin nähden. Ulkoisesti facelift-malli on kuitenkin helppo  tunnistaa valtavaksi kasvaneesta, ajovalot yhdistävästä maskista. Maski haukkaa keulasta nyt valtaosan, ja Nissan kertoo saaneensa sen kuviointiin inspiraatiota muinaisten japanilaissotilaiden kalansuomuhaarniskasta.

Viirumaiset ajovalot ovat myös muuttaneet muotoaan, ja kaukovalot ovat jatkossa mukautuvat. Takapäässä auto on saanut hieman uudenlaista visuaalista efektiä takavaloihin, mutta muuten muutoksia ei juuri ole.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hei Google, nopeusrajoitusavustin pois

Olennaisempaa päivityksessä lienee trendikkäästi digiosastolle kohdistuvat muutokset. Uuden mallin tietoviihdejärjestelmä haukkaa sisuksiinsa kasan Googlen palveluita, kuten esimerkiksi kyseisen tahon ääniohjauksen. Nissanin mukaan Googlen palvelut osaavat myös avustaa autoilijaa esimerkiksi muistuttamalla lukitsemattomasta autosta tai auki jääneistä ikkunoista.

Nissan Qashqai

Tietoviihdejärjestelmään liittyen: myös Qashqain pysäköintikamerajärjestelmän toimintoja. Jatkossa neljällä kameralla varustetussa mallissa on erillinen 3D-toiminto, jonka avulla kuljettaja voi tarkkailla autoa ikään kuin eri suunnista.

Automallin staattisessa esittelyssä kuultiin myös huhuja siitä, että autossa voisi tallentaa kuljettajaprofiiliin esimerkiksi herjatun nopeusrajoitusavustimen pysymään pois päältä myös auton uudelleenkäynnistyksessä.

Nissan Qashqai

Voimalinjavaihtoehdot pysyvät samana, eli jatkossakin tarjolla on e-Power-sarjahybridi etuvetoisena ja automaattivaihteisena – sekä kevythybridi kahdella eri tehovaihtoehdolla manuaalina tai automaattina. Tehokkaamman kevythybridivoimalinjan yhteyteen saa myös nelivedon. Lataushybridiä ei ole jatkossakaan tarjolla.

Paremmin uudistuneen Qashqain pariin palataan myöhemmin tänä kesänä, kun autoa päästään katselemisen lisäksi myös ajamaan.

Kommentoi artikkelia