7.7.2017

Kuumempi pikkubemari – nähdäänkö seuraavaksi BMW M2 CS?

BMW M2 CS

Brittilehti Car paljastaa BMW:n suunnittelevan kuumempaa versiota sen erinomaisesta M2:sta.

Brittiläinen autolehti Car on kerännyt johtolangat yhteen ja paljastanut, että BMW suunnittelee sähäkämpää versiota M2-pikkusportista. BMW M2 CS toisi koko joukon pieniä päivityksiä, mutta niiden kerrannaisvaikutus saattaa olla yllättävän suuri.

Tuttuun tapaan resepti koostuu lisätystä tehosta ja vähennetystä painosta. Alumiinisen katon, kevennettyjen koripaneeleiden, ohuemman lasin ja uusien istuinten yhteisvaikutuksena autosta ollaan säästämässä noin 25 kilogrammaa.

Piristystä on annettu myös jarruihin ja jousitukseen, jotta M2 CS selviää paremmin lisätehoista. Car arvioi, että luvassa on tällä kertaa kahdella turbolla varustettu 3,0-litrainen rivikutonen, josta saadaan 402 hevosvoimaa ja 502 newtonmetriä vääntöä. Eroa normaaliversioon on kertymässä 37 hevosvoimaa ja 37 newtonmetriä.

BMW M2

Päivitysten myötä 0–100 km/h kellotettaisiin jatkossa 4,2 sekunnissa. Car arvioi, että osana muutoksia M2 CS lainaa komponentteja entistä voimakkaammin M3/M4-isoveljiltä, kirien suorituskyvyn kuilua kiinni muun muassa S55-moottorin turvin.

Markkinoilla BMW M2 CS nähtäisiin todennäköisesti noin vuoden päästä, virallisen julkistuksen tullessa Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.

Lähde: Car Magazine Kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat