12.7.2020

Lisää räyhää – ABT RS6

ABT RS6 front diagonal

Kun 600-hevosvoimainen Audi RS6 tuntuu hieman tylsältä, rientää ABT RS6 räyhäämään ja rehentelemään jopa 740-hevosvoiman tehon lisäksi äänillä, alustalla ja vanteilla.

ABT RS6 on vastaus, kun kysymyksessä esiintyy mitäänsanomaton Audi RS6. Teho, pakoputkisto, alusta ja vanteet kuuluvat maailman suurimman Audiin ja Volkswageniin keskittyneen tuning-yrityksen tarjontaan RS6-mallin osalta. Saksan Kemptenistä kuuluu jälleen räyhähenki.

Uusi Audi RS 6 Avant kävi jo Moottorin koeajossa, mutta suorituskyvyn puutteesta sitä ei moitittu. Silti ABT tarjoaa silläkin saralla lisää niille joille 600 hevosvoimaa ja 800 newtonmetriä ei riitä. ABT Power päivityspaketti on tarjonnut jo vuoden alkupuolelta lähtien 100 lisähevosta huippuvääntöön koskematta. Hieman tuoreempi lisäys tuning-valmistajan valikoimaan on ABT Power R huipputeholla 740 hevosvoimaa ja kolossaalisella 920 newtonmetrin huippuväännöllä.

ABT RS6 exhaust

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

ABT RS6 äänillä

Sen sijaan Moottorin koeajossa mainittiin Audi RS 6 Avantin olevan jopa hieman harmaa kaikessa eleettömyydessään. Oikea äänimaailma voi tuoda iloa elämään ja ABT lupailee pakoputkistollaan akustista ilotulitusta, mutta toki nämä muutokset vaikuttavat hieman myös ulkonäköön.

Keski- ja loppupätkästä koostuvassa rosteriputkistossa on kaksi sähköisesti säädettävää läppää ja putkisto on saatavilla moottoripäivityksestä riippumatta myös erikseen. Pakoputkien ulostulojen kuoret ovat mattapintaista hiilikuitua. ABT:n versio pakoputkien ulostulojen ympärillä mutkittelevasta koristelistasta on hiilikuituisena ehkä jopa Audin tekelettä arvokkaamman näköinen.

ABT RS6 rear diagonal

ABT RS6 madallettuna

Eipä Audin ilmajousitetusta alustastakaan löytynyt juuri moitteen sijaa, mutta muutoksia myydään silti. ABT tarjoaa madallusta auton korkeuteen joko jousipaketilla tai korkeussäädettävällä V4-alustalla. Näistä jälkimmäinen on luonnollisesti valmistajansa ylpeydenaihe.

ABT V4 mahdollistaa edessä 10-35 millimetrin ja takana 10-40 millimetrin madalluksen. Iskunvaimennuksen säätö on kaksiosainen ja toinen tehtävissä erikseen hitaalle ja nopealle alueelle. ABT lupaa alustan olevan säädetty sopimaan sekä kadulle että radalle.

Lisäksi tarjolla on ABT sport kallistuksenvakaajat sekä etu- että taka-akselille. Niiden suunnittelutavoitteena on ollut nimensä mukaisesti kallistelun vähentäminen, mutta myös aliohjaamisen minimointi. Kallistuksenvakaaja ei vaikuta heikentävästi ajomukavuuteen, jos auton molempien puolien renkaat osuvat samaan epätasaisuuteen samaan aikaan.

Viimeisimpänä muutoksena ABT tarjoaa suuret vanteet madalluksen kaveriksi. ABT High Performance HR22 -vanteet tulevat, nimensä mukaisessa, koossa 22-tuumaa ulkonäköä kruunaamaan. Kaikki vannevaihtoehdot ja muun muassa sisätilojen muutokset on mahdollista katsastaa ABT:n verkkosivuilta.

Lähde ja kuvat: ABT

Luetuimmat