19.5.2023

Matkavinkki – jopa viikon välistoppi Islannissa matkalla Detroitiin

Islanti_Icelandair_2023

Icelandairin uusi kausireitti vie Yhdysvaltojen autoteollisuuden syntysijoille ja Motown-musiikin kehtoon.

Monella suomalaismatkailijalla Islanti ja sen pääkaupunki Reykjavik ovat kerran elämässä -listalla. Moni myös yhdistää haaveen toteuttamisen välietappina matkalla Yhdysvaltoihin.

Lentoyhtiö Icelandair on tehnyt välistoppimatkailusta helppoa, sillä yhtiön siivin Helsingistä lentävät matkailijat voivat tehdä enintään seitsemän yön välilaskun Islannissa ilman lisämaksua matkalla lopulliseen määränpäähänsä. Aiemmin tuo välilaskukäytäntö on ollut maksimipituudeltaan seitsemään päivää lyhyempi.

Islanti_12

Pikkuruisella saarivaltiolla on useita ainutlaatuisia luontoelämyksiä kuten säännöllisin väliajoin purkautuvia kuumia lähteitä eli geysirejä, jeeppisafareilla helposti tutustuttavia muita tulivuori- ja jäätikköluontokohteita Vatnajökullin ja Snæfellsjökullin kansallispuistoissa. Geotermistä lämmintä vettä hyödynnetään uimaelämyksissä kuten Blue Lagoon -ulkouimalassa sekä vuonna 2021 Reykjakvikin lähelle avautuneessa Sky Lagoon -kylpylässä.

Osa kaipaa kaupungin sykettä, jota tarjoaa vahvatempoiseksi kuvailtu pääkaupungin yöelämä useine ruoka- ja iltaravintoloineen.

Islanti_8

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Perille kuudessa tunnissa

Perilläkin odottaa monia matkailuelämyksiä. Motor City Detroit on Yhdysvaltojen autoteollisuuden syntysija. Yhdysvaltain Keskilännen toiseksi suurin alueellinen talousalue on myös Motown-musiikin kotikaupunki.

Lentoaika Islannista Detroitiin on noin kuusi tuntia. Se ei tietty ole ainoa vaihtoehto, sillä Icelandairin Keflavíkin kansainväliseltä lentoasemalta on jatkoyhteydet yli 25 kohteeseen Islannissa, Grönlannissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Skandinaviassa ja Manner-Euroopassa.

Lennot Detroitiin lennetään 30. lokakuuta asti neljästi viikossa 160-paikkaisella Boeing 737 MAX -koneella.

Detroit on kooltaan 25–40 miljoonan vuyotuisen matkustajan lentoasema, josta on reitit yli 125 kohteeseen.

Teksti: Marko Jokela Pääkuva: Icelandair, muut kuvat: Vesa Eskola Lähde: Icelandair

Luetuimmat