21.9.2020

Edullisempi sähkötähti myöhässä – Mercedes-Benz EQA vasta vuonna 2021

Aiemmista lupailuista huolimatta nähdään Mercedes-Benz EQA vasta vuonna 2021 eikä suinkaan tämän vuoden puolella. Odotuksissa majailevat myös EQB, EQS ja vuonna 2022 myös EQE.

Mercedes-Benz EQA nähtiin jo keväällä Ruotsin Lapissa varsin valmiin näköisenä ja valmistaja lupailikin sitä ilmestyväksi vielä tämän vuoden puolelle. Tuosta aiemmasta jutusta kannattaa lukea kaikki mitä autosta tiedetään, sillä juuri mitään lisäpaljastuksia emme ole saaneet. Autocar kuitenkin uutisoi, että myyntihalleissa nähdään Mercedes-Benz EQA vasta vuonna 2021.

Saksalainen johtotähti ei suinkaan ole ainoa vuonna 2020 viivästysten kanssa painiva, sillä muistamme esimerkiksi kuinka Volkswagen ID.3 myöhästyi myynnistä ohjelmiston ongelmien vuoksi. Vuosi on ollut monella tapaa haastava autonvalmistajille ja valitettavasti tilanne näkyy yhä. Toivottavasti parempia aikoja olisi jo edessä päin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mercedes-Benz EQA vasta vuonna 2021

Alun perin Mercedes-Benz lupaili myynnin alkavan ennen vuoden loppua, mutta virallisen esittelynkin osalta nähdään Mercedes-Benz EQA vasta vuonna 2021. Tähän ovat johtaneet useat syyt tai niiden yhdistelmä.

Mercedes-Benz on Autocarin mukaan järjestellyt sähköautojen tuotantoa uusiksi samalla kun akkujen saatavuudessa on suuria maailmanlaajuisia ongelmia ja katkoksia niin autonvalmistajille kuin matkapuhelinvalmistajillekin koronapandemian johdosta. Nämä ovat pakottaneet saksalaisvalmistajan siirtämään tuotannonaloitusta ja sitä myöden julkistusta noin puoli vuotta eteenpäin tälle uudelle sähköautomallille.

Mercedes-Benz Concept EQA

Tuotannon uudelleenjärjestelyssä on Autocarin mukaan kyse tulevan EQB-mallin tuotantopaikan viime hetken muutoksesta. Se olisi ollut alunperin tarkoitus valmistaa Smart Fortwon kanssa samalla tehtaalla Ranskan Hambachissa, mutta tuo tehdas ollaan myymässä Ineosille. Tämän seurauksena EQB on päätetty valmistaa Saksan Rastattin tehtaalla, eli samassa paikassa EQA:n kanssa – tämä on aiheuttanut viivästyksiä myös EQA:n tuotantoon.

Uutuuden odotetaan nojaavan pitkälti toisen sukupolven GLA katumaasturiin ja siten EQA voisi haastaa Volkswagenin mallistossa ID.3 tai ID.4 -mallistoa hieman katsantakannasta ja hinnoittelusta riippuen. Odotamme mallista sekä etuvetoista että nelivetoista versiota.

Mercedes-Benz Concept EQA

Minkäänlaista aikataulua tämän julkistukselle ei ole tällä hetkellä tiedossa. Puolen vuoden viivästys tarkoittanee, että Mercedes-Benz EQA esitellään vasta vuoden 2021 toisella neljänneksellä.

Kyseessä on yksi kolmesta vuodelle 2021 odotetusta Mercedes-Benzin sähköautosta, muiden ollessa jo mainittu EQB sekä lippulaiva EQS. Vuodelle 2022 odotetaan mallia EQE, josta merkkiä tuntevat osannevat jo päätellä kokoluokankin.

Lähteet: Autocar ja Mercedes-Benz, Kuvat: Mercedes-Benz

Luetuimmat