16.3.2023

Mitsubishi tuo ensi vuonna suositun lataushybridinsä uuden mallin myös Eurooppaan

Mitsubishin suosittu katumaasturi, ladattava hybridi Outlander PHEV on ollut myynnissä vuodesta 2013. Nyt uutta mallia luvataan ensi vuodeksi.

Mitsubishi on tehnyt päätöksen, että sen suosittu katumaasturi, ladattava hybridi, Outlander PHEV olisi tulossa nyt myös Eurooppaan. Auton kotimaassa Japanissa uusinta sukupolvea on myyty jo tovi, vuodesta 2021 saakka. Uusin malli ehtisi Eurooppaan ensi vuodeksi, auton maahantuoja Astara Finland tiedottaa, että auton tarkempi maahantuloaikataulu vahvistuu tämän vuoden aikana.

Mitsubishi Outlander PHEV on ollut suosittu auto luokassaan. Alunperin Outlander lanseerattiin jo vuonna 2003 ja uusin sukupolvi on sen neljäs. Ladattavana hybridinä autoa saa nyt toisessa sukupolvessa. Suosio perustuu juuri siihen, että tullessaan markkinoille ladattavana hybridinä, Outlander PHEV oli ensimmäinen ladattava 4WD SUV -malli. Auto saavutti hyvän suosion Euroopassa ja Suomessa. Euroopassa mallia ehdittiin myydä yhteensä noin 200 000 kappaletta ja Suomessa automallin kanta on lähes 12 000 autoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sama perusrakenne kuin Nissanissa

Uusi ja tuleva Outlander PHEV on varustettu Mitsubishi Motorsin toisen sukupolven ladattavalla hybridivoimalinjalla. Autossa on kahdella sähkömoottorilla toteutettu neliveto ja rallipoluillakin kehitetty Super-All Wheel Control -järjestelmä. Mitsubishi lupaa, että auto on varustettu uusimmilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä tarjoten korkeatasoista turvallisuutta ja mukavuutta. Mitsubishi tekee yhteistyötä Nissan-Renault -allianssin kanssa ja uudessa Outlanderissa on sama perusrakenne kuin Nissan X-Trailissa sekä Renault Espacessa.

Kaikkiaan Outlander PHEV on Mitsubishin kolmas uusi lanseerattava malli Euroopassa. Myös uusi Colt-malli on tulossa ja pienempi katumaasturi ja hybridi ASX myös uudistuu.

Lähde Mitsubishi

Luetuimmat