1.1.2018

Personoinnin uusi aalto 3D-tulostuksella: Mini Yours Customised

Mini Yours Customised

Kattavasti personoitavissa ollut Mini pyrkii laajentamaan Yours-palveluaan entisestään 3D-tulostamisen ja nopeiden digitaalisten prosessien avulla.

3D-tulostaminen ja muut nopean valmistamisen menetelmät avaavat myös liikkeissään jähmeille autovalmistajille uusia ovia. Prototyyppien lisäksi uudet valmistusmenetelmät soveltuvat myös piensarjojen tuotantoon. Nyt personointihärkää tarttuu sarvista rohkea ja trendikäs brittimerkki Mini, joka esittelee uuden palvelun omien somisteosien teetättämiseksi.

Mini Yours Customised

Mini Yours Customised on valmistajan uusi nettipalvelu, jossa asiakas voi suunnitella autoonsa soveltuvat kynnyslistat, sivuvilkkujen somisteet, lätäkkövalojen kuviot sekä kojelaudan koristelistat. Komponentit on suunniteltu niin, että asiakas voi vaihtaa ne itse ilman merkkiliikkeen apuakin. Osia voidaan myös vaihtaa myöhemmin, joten auton uuden omistajan ei välttämättä tarvitse olla samanniminen.

Nettipalvelussa suunnitellut päivitysosat valmistetaan muun muassa 3D-tulostamalla ja laserkaivertamalla. Prosessi tarjoaa Ministeille mahdollisuuden valita kaiverrusten ja nimien lisäksi muun muassa värejä, tekstuureja, kuvioita ja erilaisia käsittelyitä. Vaihtoehdot on kuitenkin suunniteltu niin, että ne soveltuvat hyvin Minin ainutlaatuiseen muotokieleen. Lisäksi tarjolla on muutamia valmiita teemoja, jotta oman mielikuvituksen saa pikakäynnistettyä valintojen maailmassa.

Mini Yours Customised

Valmistaja lupailee, että osat toimitetaan muutamassa viikossa tilaamisesta. Saksassa valmistettavat komponentit täyttävät Minin tiukat laatuvaatimukset. Haasteena on ollut myös varustautuminen tilausten suureen volyymiin, sillä 3D-tulostamisen nopeuden lisäksi myös tarpeeksi tasokkaiden muovilaatujen saatavuus on täytynyt varmistaa etukäteen. Minin yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Hewlett-Packard, Carbon ja EOS.

Palvelu pyritään tuomaan koko Eurooppaan kuluvan vuoden aikana ja tarjolla olevat osat vaihtelevat Minin korimallin mukaan. Esimerkiksi sivuvilkut ovat saatavissa vain 3- ja 5-oviseen Miniin sekä avomalliin, Countrymanin ja Clubmanin jäädessä ilmeisesti ulkopuolelle.

Laserkaiverrettu kynnyslista on saatavissa 3- ja 5- oviseen Miniin, Clubmaniin ja avo-Miniin, ja kynnyslistan valaisu on toteutettu nappiparistoilla ja magneettikytkimillä toimivilla led-valoilla, joten asiakkaan ei tarvitse kajota auton johdotuksiin. Varusteista joustavin on personoitu lätäkkövalo, jonka saa asennettua jopa edellisen sukupolven Miniin, kunhan perusvaruste on jo autossa valmiiksi.

https://youtu.be/mWO2Ai953Gw

Lähde ja kuvat: Mini

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat