8.8.2020

Peugeot, Citroën ja Opel ottavat käyttöjärjestelmäksi Android OS:n

Opel Mokka-e
Opel Mokka-e:n sisätilat.

Groupe PSA, eli muun muassa Peugeot, Citroën ja Opel ottavat käyttöjärjestelmäksi Android Automotive OS:n vuodesta 2023 eteenpäin. Tämän luvataan tuovan myös uusia palveluja.

Groupe PSA, eli suurimpina automerkkeinä Peugeot, Citroën ja Opel ottavat käyttöjärjestelmäksi Android OS:n. Toki myös DS ja Vauxhall kuuluvat samaan konserniin ja näin ollen saavat saman käyttöjärjestelmän tietoviihdejärjestelmiinsä. Muutos ottaa kuitenkin aikaa ja ensimmäiset Android-käyttöjärjestelmällä varustetut Groupe PSA:n autot tullaan näkemään vuonna 2023.

Tarkemmin kyseessä on oikeastaan Android Automotive OS, joka on siis Googlen kehittämä käyttöjärjestelmä autojen tietoviihdejärjestelmien pohjaksi. Google lupailee osaamisensa auttavan tehokkaan ja modernin tietoviihdejärjestelmän tavoittelussa ja muutaman vuoden päästä se nähdään Groupe PSA:n autoissa.

Järjestelmä on jo käytössä Polestarin ja Volvon malleissa, joskin Volvolla toistaiseksi uudessa täyssähköisessä XC40 Recharge -mallissa, mutta lisää on tulossa. Yhdysvaltojen puolella General Motors aikoo käyttää Android Automotive -käyttöjärjestelmää vuodesta 2021 eteenpäin ainakin osassa Cadillacin ja Chevroletin malleista – ehkä myös muiden merkkiensä mallistoissa.

Peugeot 508 SW Hybrid

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Peugeot, Citroën ja Opel ottavat käyttöjärjestelmäksi Android Automotive OS:n

Nyt uuden käyttöjärjestelmän käyttöönotosta tiedottanut Groupe PSA on siis ranskalainen autonvalmistaja, jonka merkkeihin lukeutuvat Citroën, DS, Opel, Peugeot ja Vauxhall. Groupe PSA yhdistyy Fiat Chrysler Automobilesin kanssa muodostaen Stellantis-yhteisyrityksen. Aika näyttää kuinka Android-päätös näkyy tulevien FCA:n tuotteiden puolella.

Groupe PSA:n mukaan tämä on tärkeä askel PSA:n ja Googlen välisessä yhteistyössä. Android Automotive OS:n luvataan auttavan Groupe PSA:ta tarjoamaan ketterämpiä ja tehokkaampia järjestelmiä, jotka ovat silti samalla kuluttajan laajasti yksilöitävissä. Tämä askel on osa Groupe PSA:n digitalisaatiota.

Vuodesta 2023 eteenpäin tarjottavat Android-pohjaiset tietoviihdejärjstelmät tulevat tarjoamaan uusia PSA:n palveluja, mutta näistä ei vielä tiedetä enempää. Lisätietoja on luvassa julkistustilaisuuden yhteydessä.

Lähde: Groupe PSA, kuvituskuvat: Opel, Lauri Ahtiainen

Luetuimmat