30.11.2020

Porsche Taycan ja sähköautojen driftaamisen maailmanennätys: 42,171 km

Porsche Taycan sähköautojen driftauksen maailmanennätys

Sähköautojen driftaamisen maailmanennätys on pisimmän yhtäjaksoisen luisun osalta Porsche Taycanin hallussa. Ennätyslukema on 42,171 kilometriä.

Sähköautojen driftaamisen maailmanennätys on nyt Porsche Taycanin hallussa ainakin pisimmän yhtäjaksoisen suorituksen osalta. Uusi ennätys saavutettiin Porsche Experience Centerin ja Hockenheimin moottoriurheilukeskuksen vedellä märäksi kastellussa kitkaympyrässä. Guinness World Recors on vahvistanut ennätyksen.

Porsche Taycan Drift World Record

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähköautojen driftaamisen maailmanennätys: 42,171 km

Porsche Taycanin sähköautojen driftaamisen maailmanennätys asettui numeroihin 42,171 kilometriä eli lähes maratonin matka. Kyseessä on siis pisin jatkuva sivuluisu, joka on virallisesti hallittu sähköautolla. Ennätys olisi syntynyt joka tapauksessa, sillä mitään edeltävää ennätystä ei ollut olemassa rikottavaksi.

Porsche Taycan Drift World Record

Porsche käytti onnistuneeseen ennätysyritykseen esisarjan takavetoista Taycania. Tuollaista mallia ei ole Euroopassa olemassakaan, mutta Kiinassa sitä jo myydään. Tämä ennätys saattaa pakottaa Porschen tuomaan tuon vaihtoehdon myös Eurooppaan.

Ennätyksen suoritti Porsche Experience Centerin ajokouluttaja Dennis Retera. Hänellä on luonnollisesti erinomainen tuntuma sekä tuohon kitkaympyrään että kyseiseen automalliin, mutta tehtävä ei silti ollut helppo. Reteran tuli huomioida luisuttelun lisäksi myös mahdollisimman matala energiankulutus.

Porsche Taycan Drift World Record

– Keskityin hallitsemaan luistoa ohjauksella, sillä tämä on taloudellisempaa kuin kaasun käyttö ja toisaalta pienentää pyörähtämisen riskiä, sanoi Retera.

Näin Retera onnistui pitämään auton luistossa peräti 55 minuuttia ja 210 kierrosta, kunnes Taycanin akku tyhjeni täysin. Virheitä ei siis suinkaan tehty.

Porsche Taycan Drift World Record

Paikalla ennätystä valvomassa oli Guinness World Records -valvoja Joanne Brent sekä auton tieliikennelaillisuuden ja vakiovarustelun varmistanut teknisen testauslaitoksen Dekran Denise Ritzmann. Brent omaa kokemusta jo yli viiden vuoden ajalta erilaisten ennätysten valvomisesta. Guinness World Records luovutti Reteralle ennätystodistuksen suorituksestaan.

Kuvat ja lähde: Porsche

Luetuimmat