5.10.2022

Skoda Octavia nousi pitkästä aikaa ensirekisteröintitilastojen kärkeen

Škoda Octavia RS iV

Suomalaisten suosikkiautolla Skoda Octavialla meni yli vuosi ilman kärkipaikkaa. Kia on myös kirinyt rekisteröinneissä kovasti, se on noussut koko vuoden rekisteröintitilastoissa jo toiseksi.

Moottori kertoi aiemmin, että syyskuu oli pitkästä aikaa positiivinen kuukausi uusien autojen ensirekisteröinneissä. Syyskuussa ensirekisteröitiin 6798 uutta henkilöautoa, joka on neljä prosenttia enemmän kuin vuosi sitten syyskuussa. Kokonaisuutena tämän vuoden ensirekisteröinnit ovat kuitenkin viime vuotta jäljessä 20 prosenttia.

Suomalaisten yksi suosikkiauto, Skoda Octavia, nappasi pitkästä aikaa kärkipaikan mallikohtaisissa tilastoissa. On kulunut jo lähes puolitoista vuotta aikaa siitä, kun Octavia oli viimeksi kuukausittaisten ensirekisteröintitilastojen kärkipaikalla. Nyt Octavia kiilasi kärkeen jo toistamiseen, sillä automalli oli mallikohtaisissa tilastoissa kärkipaikalla myös elokuussa. Toyotan ylivoima mallikohtaisissa tilastoissa on murskaava, automerkillä on peräti kolme kärkipaikkaa.

Top 10 henkilöautomallia 1–9/2022

 1. Toyota Corolla, 5,9 %
 2. Toyota Yaris 3,6 %
 3. Toyota RAV4 2,9 %
 4. Kia Ceed 2,6 %
 5. Nissan Qashqai 2,4 %
 6. Skoda Octavia 2,4 %
 7. Volvo XC60 2,3 %
 8. Toyota C-HR 2,3 %
 9. Toyota Yaris Cross 2,0 %
 10. Volvo XC40 2,0 %

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kia nousi Volkswagenin ohitse toiseksi

Skodalla menee muutenkin hyvin, sillä mallikohtaisissa rekisteröintitilastoissa Skoda Enyaq oli syyskuun osalta sijalla 8. Syyskuun osalta Skoda-merkkisiä henkilöautoja rekisteröitiin toiseksi eniten Toyotan jälkeen. Toyotan etumatka koko vuoden rekisteröintitilastoissa on niin valtavaa, että se tulee olemaan todennäköisesti vuoden lopussa myös automerkki, jolla markkinaosuus on kaikkein suurin.

Toinen automerkki, millä menee nyt myös lujaa on Kia. Kia Ceed oli syyskuussa ensirekisteröidyissä automalleissa kakkonen heti Skoda Octavian jälkeen. Kian kova juoksu kohti loppuvuotta vaan voimistuu, sillä syyskuussa automerkkien ensirekisteröinneissä irtosi kolmas paikka heti Toyotan ja Skodan jälkeen ja koko vuoden rekisteröintitilastoja kun tarkastellaan, Kia nousi Toyotan jälkeen nyt toiseksi. Tähän asti kakkospaikkaa pitänyt Volkswagen putosi kolmannelle sijalle koko vuoden ensirekisteröinneissä.

Top 10 automerkkiä 1–9/2022

 1. Toyota, 17,7 %
 2. Kia, 9,0 %
 3. Volkswagen 8,8 %
 4. Skoda 8,3 %
 5. Volvo 7,6 %
 6. Mercedes-Benz 6,4 %
 7. BMW 6,1 %
 8. Ford 4,6 %
 9. Nissan 3,8 %
 10. Audi 3,4 %

Teksti: Manu Tuppurainen Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

Luetuimmat