15.7.2020

Tervetuloa kotiin: Lada Niva palaa mallistoon vuosien tauon jälkeen

Lada Niva

Suomalaisille tuttu Lada Niva kuului vuosien ajan Chevroletin mallistoon. Nyt Lada on ostanut osuutensa tuotteesta takaisin ja Niva palaa nimenä kotiinsa. Tuote ei tosin ole sellainen, millaisena suomalaiset ovat tottuneet Nivan näkemään.

Alkuperäinen Lada Niva elää Venäjällä Lada 4x4 -nimellä. Ikoninen Niva-nimi siirtyi AvtoVAZ:in ja General Motorsin yhteistyön myötä yhtiöiden yhdessä suunnitteleman maasturille, jota valmistettiin vuosina 2002–2019 nimellä Chevrolet Niva.

Lada Niva

Lada osti joulukuussa vuonna 2019 General Motorsin 50 prosentin osuuden Nivan tuotannosta itselleen. Kaupan myötä Lada West Togliatti -tehdas on kokonaan venäläisvalmistajan omistuksessa. Lada kuuluu nykyään Renault-Nissan -allianssin alaisuuteen.

Nivan jäähdyttimen säleikköä ja ohjauspyörää kerrotaan jatkossa koristavan Chevroletin ristilogon sijaan Ladan kolmiulotteinen vene. Käytännössä kyseessä ei ole Ladan mukaan kuitenkaan uudelleenbrändätty Chevrolet, vaan uusi Niva on alun perin AvtoVAZ:in kehittämä tuote. Chevroletin aikaan Nivan pääkomponentit, kuten kori, alusta ja voimansiirto on rakennettu AvtoVAZ:in tiloissa, maalaus ja loppukokoonpano on tehty GM:n tuotantolaitoksella. Kaikkiaan Nivaa on valmistettu vuosikymmenien aikana kunnioitettavat 700 000 kappaletta.

Lada Niva

Ladan myynti- ja markkinointijohtaja Olivier Mornetin mukaan Nivalla on vankka maine, ja valmistaja aikoo edelleen kehittää sen myyntiä Venäjän suurimman jälleenmyyntiverkoston kautta, johon kuuluu yli 300 myynti- ja palvelukeskusta.

Lähde ja kuvat: Lada

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat