28.8.2020

Teslan tähtäimessä ID.3:n haastaminen: ’’emme onnistu tehtävässämme, ellemme tee autoista edullisia’’

Teslan Muskille 3 vuoden jäähy ja 20 miljoonan sakko twiittailusta

Automarkkinoille on alkanut ilmestymään hiljalleen varteenotettavia edullisemman pään täyssähköautoja. Teslan kerrotaan haluavan mukaan näihin kahinoihin. Teslan vastauksen kilpailuun uskotaan olevan Model 3:n edullisempi viistoperämalli.

Tesla suunnittelee lisäävänsä myyntiään edullisemmalla mallilla, uutisoi Autocar. Volkswagen on saanut valmiiksi MEB-perusrakenteelle pohjautuvan ID.3-täyssähköauton, ja muutkin valmistajat ovat alkaneet saamaan markkinoille edulliseman pään lähipäästöttömiä ajoneuvoja.

Puhuessaan Teslan sijoittajille ja analyytikoille Teslan pääjohtaja Elon Muskin kerrotaan korostaneen edullisten autojen tärkeyttä.

– Me emme onnistu tehtävässämme, ellemme tee autoista edullisia. Nykytilanteessa minua häiritsee eniten ettei automme ole edullisia ja meidän tulee korjata se, Muskin kerrotaan todenneen.

Ainoastaan täyssähköautoja valmistavan yrityksen uskotaan tuovan markkinoille uudelleen tyylitellyn ja mukaillun version Model 3 -henkilöautosta. Uutuusmallin tuotannon uumoillaan tapahtuvan Teslan uudella tehtaalla Saksassa, Berliinin lähettyvillä. Musk ei vahvistanut tätä tietoa, vaan tyytyi antamaan kevyitä vihjeitä tulevaisuudesta.

– Olisi kohtuullista olettaa, että teemme jonain päivänä jonkinlaisen kompaktin ajoneuvon ja luultavasti myös jonkinlaisen suuremman kapasiteetin ajoneuvon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ei vielä huomenna

Autocarin mukaan Teslan tuleva edullisempi auto on todennäköisesti kaukana, sillä valmistajalla on vielä aloittamatta Roadster-superauton, Cybertruck-pick-upin ja Semi-rekan tuotannot. Model 3:n edullisempi malli on kuitenkin Teslalle tärkeä, jotta se voi kilpailla esimerkiksi ID.3 ja Peugeot e-208 -viistoperien kanssa.

Teslan kesällä 2021 valmistuvan Saksan tehtaan uskotaan olevan katalyytti pienemmälle ja halvemmalle mallille jättimäisen alumiinin valamiskoneen ansiosta. Musk kuvailee laitetta vallankumoukselliseksi autojen koritekniikan saralla.

Lähde: Autocar Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat