5.1.2019

Testi: Auto Finesse Citrus Power – suola irti

Auto Finesse Citrus Power

Auto Finesse Citrus Power auttaa irrottamaan suolakuran maalipintaan koskematta ja se tekee sen vaivalla levitettyjä vahoja poistamatta.

Kotimaan tiestöä on jo ehditty suolaamaan useaan otteeseen tänä talvena. Maantiesuola auttaa pitämään tiet sulana, mutta autonhoitajalle se tuottaa päänvaivaa. Auto Finesse Citrus Power tahtoo auttaa irrottamaan suolakuran maalipintaan koskematta ja vahoja viemättä.

Suolakura auton kyljessä
Talven suolakura on yleinen ongelma nollakelien läheisyydessä. Se on erityisen hankala pestä pois vahaa poistamatta ja maalipintaa naarmuttamatta.

Talvella auton pesuväli saattaa venähtää pakkaskeleistä johtuen. Pitkittyneiden pesuvälien aikana suolaliuos ehtii pinttymään pintaan ja sen puhdistaminen on entistä hankalampaa. Moottorin autonhoitojuttusarja on kertonut jo aiemmin, kuinka pinttynyt suola poistetaan liuotinpesuaineita hyödyntämällä.

Suola kannattaa pestä pois mahdollisimman usein ja tällä kertaa yritämme puhdistusta vahapintaa poistamatta. Auto Finesse Citrus Power on erityinen tuote, jolle löytyy varsin vähäisesti kilpailijoita. Se lupaa hoitavansa järeämpien vahat mukanaan vievien pesuaineiden tehtävän, mutta hellästi vahat säilyttäen - tätä on pakko kokeilla.

Auto Finesse Citrus Power sumutinpää
Auto Finesse Citrus Power on tarjolla kolmessa eri pakkauskoossa. Kahden pienimmän mukana toimitetaan sumutinpää levittämiseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Auto Finesse Citrus Power

Auto Finesse Citrus Power on sitruspohjainen vahaturvallinen esipesuun tarkoitettu tuote, joka on erityisen tehokas poistamaan maantiefilmiä ja esimerkiksi hyönteisjäämiä. Se tarjoaa vaihtoehdon esimerkiksi silloin kun pesuainevaahdotinta ei ole käytettävissä. Toisaalta sitä voidaan myös käyttää yhdessä esipesuaineen kanssa, mutta palataan siihen myöhemmin.

Auto Finesse Citrus Power etiketti
Esipesuun tarkoitettu sitruspohjainen tuote on valmistajan mukaan tarkoitettu ötököiden ja kuran poistoon. Citrus Power on vahaturvallinen.

Olemme painottaneen esipesun tärkeyttä jo moneen kertaan. On äärimmäisen tärkeää saada suola ja muu lika irti maalipinnasta ennen kuin sitä hangataan pesuvälineellä. Suolakura naarmuttaa maalipintaa esimerkiksi pesusienen ja maalipinnan välissä kuin hiekkapaperi konsanaan.

Citrus Power on tarjolla kolmessa pakkauskoossa, jotka ovat 500ml, 1l ja 5l. Tuote toimitetaan aina käyttövalmiina liuoksena, joten sitä ei laimenneta ollenkaan. Tämä vaikuttaa luonnollisesti käytön helppouden lisäksi hintaan.

Citrus Power sumutus
Tuote myydään käyttövalmiina ja se sumutetaan suoraan kuivalle maalipinnalle heti pesun ensimmäisenä vaiheena.

Kaksi pienintä pakkauskokoa toimitetaan sumutinpään kanssa ja suosittelemme hinnasta johtuen vähintäänkin litran hankintaa kerralla. Se maksaa noin 15 euroa. Viisi litraa ostava saa paljousalennusta, sillä hieman yli 50 euroa maksavan pakkauksen litrahinnaksi jää noin kymmenen euroa.

Ainetta kuluu käyttäjästä ja levitettävästä alueesta riippuen desilitrasta lähes litraan. Käytön kustannusta on siten hankala arvioida, mutta se on joka tapauksessa korkea. Allekirjoittanut suosii säästämään tämän tuotteen likaisimmille alueille, joita ovat tavallisesti keula, perä ja helmat. Näin käyttämällä selviää muutaman euron kertakustannuksella.

Auto Finesse Citrus Power maalipinnalla
Kirkas neste vaahtoaa vain vähäisesti sumutettaessa ja muuten sitä ei juurikaan erota maalipinnalla.

Levitys on juuri niin helppoa kuin voisi kuvitella. Aine sumutetaan suoraan kuivalle pestävälle pinnalle ja sen annetaan vaikuttaa seitsemisen minuuttia, mutta pakkasessa tai suorassa auringonpaisteessa ei tätäkään saa käyttää. Vaikutusajan jälkeen Citrus Power pestään pois painepesurilla tai puutarhaletkulla.

Tätä voidaan käyttää myös yhdessä tavallisen vaahtoavan esipesuaineen kanssa. Valmistaja suosittelee edellä esiteltyjen vaiheiden jälkeen vaahdottamaan auton pintaan esipesuaineen, mutta toki sen voi myös tehdä suoraan Citrus Powerin päälle huuhtelematta autoa välissä.

Auto Finesse Citrus Power huuhtelu
Kuten lähes kaikki pesuaineet, myös Auto Finesse Citrus Power tulee huuhdella pois pinnalta. Huuhteluun käy painepesurin puutteessa puutarhasuutinkin.

Testissä

Sitruksinen tuoksu miellyttää ainakin allekirjoittanutta. Testiemme perusteella vahaturvallisuutta ei tarvitse epäillä, joten potentiaalia on paljon. Auto Finessen kannalta kaikkein tärkein, eli pesuteho, riippuu näkökulmasta.

Puhdistuskyky ei ole lähelläkään hiilivetyliuottimia, mutta se ei olekaan realistinen vertailukohde. Saimme Citrus Powerilla kuitenkin hieman puhtaampaa jälkeä kuin tavallisemmilla vahaturvallisilla esipesuaineilla. Ero ei ole suuri, joten on vaikea sanoa onko suoritus lisäkustannuksen arvoinen - tämä jäänee jokaisen itse puntaroitavaksi.

Auto Finesse Citrus Power pesutulos
Maalipinnasta ei tullut täysin puhdas pelkän Citrus Power -esipesun jäljiltä, mutta suoritus on silti erinomainen vahaturvalliselle aineelle maalipintaan koskematta.

Vaikka Citrus Poweria voi käyttää myös kesällä hyönteisjäämien liuottamiseen, suosimme siihen tehtävään muita aineita. Todellinen hyönteisliuote toimii mielestämme paremmin ja tulee edullisemmaksi käyttää.

Auto Finesse Citrus Power ei ole ensimmäinen hankittava autonpuhdistustuote. Kuitenkin jos pesuarsenaali on jokseenkin kunnossa ja autonhoito on vähänkään harrastuksenomaista, niin Citrus Power kannattaa laittaa kokeiluun. Näin voi muodostaa oman mielipiteen sen kykyjen riittävyydestä.

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Luetuimmat