19.3.2022

Todellakin vain Eurooppaan – Lexus LC Hokkaido Edition

Lexus LC Hokkaido Edition

Lexuksella eivät ole menneet ilmansuunnat sekaisin, vaan tämä Japanista inspiroitunut 80 numeroidun kappaleen erikoiserä on todellakin tarkoitettu vain Eurooppaan. Kerran näinkin päin, voisi jopa sanoa.

Lexuksen kauneinta parasta edustava LC on ollut olemassa jo viiden vuoden ajan, joko aurinkoisena coupéena tai vielä aurinkoisempana Convertiblena, hybridinä tai sitten 5-litraisena V8:na. Nykyaikaisen japanilaisen autoteollisuuden eräänä mestariteoksena pidettävä LC löytyy myös Suomen hinnastosta alkaen 145 tonnilla. Mutta niin kuin valtavirrasta poikkeaville malleille tuppaa käymään oikeastaan missä tahansa autoluokassa, on LC:kin jäänyt täälläpäin maailmaa hyvin harvinaiseksi tuttavuudeksi, ja menestynyt enemmän synnyinsijoillaan, jotka ovat Kalifornia USA:ssa sekä LFA:nkin koti, Hokkaidon saari Japanissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hokkaido Edition

Japanin pääsaarista pohjoisin on Hokkaido. Se on myös saarista ylivoimaisesti harvimmin asuttu, vastaten väkiluvultaan suurin piirtein Suomea. Tuliperäisyydestään tunnetulla Hokkaidolla on siis rutkasti tilaa tehdä hienoja asioita, muun muassa autoja, joiden kehitystyötä palvelevat loistavat tiet sekä testiradat.

Hokkaidolle omistettu spesiaali on saatavilla LC:n kaikkiin kombinaatioihin, kattaen siis kovakattoisen mallin osalta hybridin eli LC 500h:n ja V8:n eli LC 500:n sekä avomallin V8:na. Erikoismallin tekevät tyylilliset yksityiskohdat. LC:n muotoilu tarjoaa lähtökohtaisestikin yksityiskohtia tutkittavaksi, ja myös Hokkaido Edition vaatii vilkaisua syvemmän tutustumisen. Ulkokuoreen tarjotaan neljää eri värivaihtoehtoa, Flare Red, Sonic Platinum, F White sekä Graphite ja avomallin kangaskaton saa mustana tai punaisena. 21-tuumaiset vanteet ovat tunnusomaiset.

Sisätiloissa värimaailma on melko dramaattinen. Matkustajan puolella verhoilu on mustaa, kuljettajalla puolestaan sitä komppaa ruusunpunainen. Ja kuljettajahan istuu Hokkaido Editionissa vasemmalla puolella.

Juhlamallin kruununa toimii totta kai numerolaatta. Huhtikuussa myyntiin tulee näitä Euroopassa ainoastaan 80 kappaletta, 40 kumpaakin korimallia.

Teksti: Benjamin Helander Lähde ja kuvat: Lexus 

Lisää aiheesta

Luetuimmat