Lexus LC 500 Convertible

Ajoneuvot Autonäyttely Los Angeles 2019 25.11.2019

Kalifornian paisteeseen – Lexus LC 500 Convertible

Lexuksen linjakas LC 500 Convertible saapuu vain V8-voimalla.

Juuri auenneessa Los Angelesin autonäyttelyssä Lexuksen osaston päätähti on Lexus LC 500 Convertible. Nyt on tuotantovalmiin version vuoro, konsepti oli näytillä jo Genevessä viime keväänä.

LC 500 on alun perinkin lähtöisin Toyotan Kalifornian suunnittelutoimiston pöydältä. Valmistus tapahtuu kuitenkin Japanissa samalla Motomachin tehtaalla, mistä aikoinaan lähtivät legendaariset LFA:t. Nelipaikkainen avoauto on juurikin puuttuva palanen Lexuksen malliston yläpäähän ja tarjoaa oivan vaihtoehdon toissa vuonna esitellylle LC 500 -coupelle.

Lexus on onnistunut kattoratkaisussaan, mittasuhteet ovat tasapainoiset niin katto kiinni kuin aukikin. Muutoinkin Lexuksen nykyinen muotokieli sopii matalaan autoon paremmin, vai onko silmä vain alkanut tottua? Takaistuimella ahtaat tilat sopivat lähinnä ostoskasseille. Kangaskattoa voi avata 50 km/h nopeuteen asti. Vetoa poistaa niskapuhallus ja läpinäkyvät tuulenohjaimet.

Lexus LC 500 Convertible

Moottoriksi avoautoon saa vain viisilitraisen vapaastihengittävän veekasin, joka kiertää iloisesti 7 000 kierrokseen asti tarjoten käyttöön 477 hevosvoimaa. Suorituskyky ja alusta tuskin yltävät aivan urheiluautotasolle, mutta takaavat eleettömän ripeää ja mukavaa cruisailua. Suomessa emme ole päässeet V8:n pauhua kuuntelemaan, meille tuodaan vain 3,5-litraista hybridiversiota. Näin ollen jäämme ilman avomalliakin.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lexus

Kaikki koeajot

Uusimmat