30.1.2020

Toyota takaisinkutsuu turvallisuussyistä – Suomessa yli 600 viallista autoa

Japanilaisvalmistajan julkaisi kaksi takaisinkutsukampanjaa koskien kolmea Prius-mallia ja Yaris GRMN:ää. Valmistaja kertoo haluavansa vaikuttaa mahdollisiin turvallisuusteknisiin ongelmiin mahdollisimman nopeasti.

Toyota on havainnut turvavyön muistutusjärjestelmävikaa Prius-, Prius+- ja Prius PHEV -mallien kuljettajan turvavyön muistutusjärjestelmässä, sekä Yariksen tehomalli GRMN:n polttoainejärjestelmässä. Toyota julkaisi vikojen korjaamiseksi takaisinkutsukampanjat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ei aiheutuneita vaaratilanteita

Turvavyön muistutusjärjestelmän takaisinkutsukampanjan piiriin kuuluu elokuun 2014 ja heinäkuun 2019 välillä valmistetut aiemmin mainitut Prius-mallit. Suomessa näistä autoista on yhteensä 642 kappaletta.

Mahdollinen vika koskee turvavyön lukossa sijaitsevaa vyön kiinnityksen tunnistinta. Viallinen tunnistin ei välttämättä tunnista turvavyön olevan kiinni, joka voi aiheuttaa turvavyön muistuttimen jatkuvan hälyttämisen.

Vaikka muistuttimen ääni ei helli korvia ja voi viedä keskittymistä ajotapahtumasta, ei vika ole Toyotan tietojen mukaan aiheuttanut yhtään onnettomuutta tai vaaratilannetta.

Takaisinkutsun piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu, tarkastuksessa turvavyön lukkolaite vaihdetaan tunnistimineen uuteen veloituksetta.

Mahdollinen polttoainevuoto

Yaris GRMN -mallin polttoainejärjestelmävika koskee heinäkuun 2017 ja huhtikuun 2018 välillä valmistettuja autoja, jollaisia Suomessa kerrotaan olevan ainoastaan kaksi kappaletta.

Kyseisissä malleissa sylinterinkanteen kiinnitetty polttoaineen jakoputki voi löystyä kiinnityksistään, joka saattaa moottorin värähtelyn seurauksena aiheuttaa vuodon polttoainesuuttimilta.

Toyota huolehtii molempien takaisinkutsuttavien autojen omistajille tarkastuskutsut, tarkastuksessa autoihin vaihdetaan veloituksetta polttoaineen jakoputkien kiinnityspultit välilevyineen.

Lähde: Toyota Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat