15.1.2020

Toyotalta kompakti crossover Eurooppaan – uusi Yaris saa veljen

Toyotalta kompakti crossover

Nykyisen muhku-Yariksen fanien ei kannata vaipua epätoivoon, sillä uusi sutjakka Yaris saa sisarmalliksi korkeamman crossover-version.

Uuden Toyota Yariksen esittelyn aikoihin kuultiin sisäpiiritieto, että Toyotan kompakti perusrakenne (TN)GA-B nähtäneen varsinaisen Yariksen lisäksi myös korkeammassa crossover-henkisessä malliversiossa. Uskottavuutta tiedolle antoi uusi Yaris, joka on selkeästi nykyistä, tila-automaista Yarista matalampi.

Nyt Toyota Motor Europe on vahvistanut, että täysin uusi kompakti crossover todella saapuu merkin mallistoon. Autosta paljastettiin Amsterdamissa lehdistötilaisuudessa vasta silhuetti.

– Tämä uutuus kasvaa suoraan Yaris-mallin suosion jatkeeksi, ja odotamme näiden kahden mallin muodostavan noin 30 prosenttia Toyotan myyntiluvuista vuonna 2025, kommentoi TME:n Matthew Harrison.

– Odotusaika lopullisen designin esittelyyn ei ole pitkä, ja siitä tullaan huomaamaan ettei kyseessä ole vain koriltaan muokattu ja alustaltaan korotettu Yaris. Sen sijaan uusi malli on todella uusi ja jännittävä lisäys mallistoomme, eikä sen kompakti, dynaaminen design jätä persoonallisuudessaan ketään kylmäksi, Harrison lupaili.

GA-B-pohjarakenteen lisäksi uutuudesta tiedetään, että se valmistetaan Yariksen kanssa samalla Toyotan tehtaalla Ranskan Onnaingissa lähellä Valenciennesiä.

Lähde ja kuva: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat