13.9.2017

Tulevaisuuden Civic on siistimpi – Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept

1970-luvun Civicin tyyli, 2020-luvun teknologia ja täällä tuotantomallina jo 2019.

Honda Urban EV Concept esittelee japanilaisvalmistajan näkemyksen tulevaisuuden sähköisestä kaupunkiautosta. Kaikkein hämmentävintä autossa on kuitenkin Hondan aikataulu: pääjohtaja Takahiro Hachigo vakuutti auton tulevan Eurooppaan tuotantomuodossaan jo 2019!

Honda Urban EV Concept

Ulkoisesti kompakti auto on raikas yhdistelmä tulevaisuutta ja menneisyyttä. Kompakteista ulkomitoista kertoo nykyistä Honda Jazzia 100 mm lyhyempi pituus. Ensimmäisten sukupolvien Civicistä lainattu muoto on sovitettu vinkeästi lähestyvän 2020-luvun vaatimuksiin. Sinisenä taustavalaistu Hondan logo nähdään yhtiön mukaan sen muissakin sähköautoissa.

Konseptimuodossa autossa säväyttivät näytöt etu- ja takamaskissa, joten auto pystyi viestimään näyttelyvieraille tekstimuodossa. Tervehdysten lisäksi näytöillä saatettaisiin viestiä vaikkapa lataustilasta tai varoittaa muusta liikenteestä.

Honda Urban EV Concept

Kaappariovien takana odottaa neljälle hengelle suunnattu sisusta, joka on toteutettu sohvaistuimin. Honda on tietoisesti valinnut verhoiluvaihtoehdot muistuttamaan aulatunnelmaa. Ohuet A-pilarit ja laaja tuulilasi palvelevat näkyvyyttä. Kojelautaan on haettu leijuvuutta muotoilulla sekä puun käytöllä. Leveä panoraamanäyttö hoitaa sekä mittariston että viihdejärjestelmän tehtäviä, mutta näytöt jatkuvat vielä ovissa.

Konseptiautojen villissä maailmassa sivupeilit on korvattu kameroilla, joiden kuvat näytetään juuri ovinäytöissä. Todennäköisesti myös ohjauspyörä pyöristyy tuotantoprosessin myötä.

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Conceptissa on käytössä myös Honda Automated Network Assistant, tekoälyyyn pohjautuva palvelijaohjelmisto, joka oppii kuljettajan tunnereaktioista ja muovaa auton käytöstä opitun perusteella.

Hondan Electric Vision -strategia käsittää erillisen sähköautoarkkitehtuurin kehittämisen. Valmistajan mukaan pohjaratkaisun tärkeimpiä komponentteja ovat keveät akustot, sisäänrakennettu lämmönhallinta ja sähkönsiirtotoimintojen kehittäminen. Tähän liittyy myös Honda Power Manager Concept, älykäs sähköverkkoratkaisu, jossa sähköä voitaisiin vaihtaa ja myydä kulutuspiikkien, hintojen tai uusiutuvuuden perusteella.

Honda Urban EV Concept

Odotamme jännityksellä Urban EV Conceptin tuotantoversiota lähivuosina!

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat