24.2.2022

Uusi Jeep Grand Cherokee tulee Suomeen lähes 400 hybridihevosen voimin

Jeep Grand Cherokee

Uusi Jeep Grand Cherokee tulee tarjolle ainoastaan lataushybridinä – lähes 400-hevosvoimaisen uutuuden kehutaan olevan maastokykyisin Grand Cherokee koskaan.

Jeep on noussut Suomessa viime aikoina otsikoihin lähinnä nimikiistan tiimoilta, kun Cherokee-intiaanit toivoivat jälleen jenkkivalmistajan luopuvan Cherokee ja Grand Cherokee nimien käytöstä. Nyt maahantuoja kuitenkin tiedotti, että lippulaivamallin tuorein painos on tulossa myös Suomeen. Viidennen sukupolven valmistaja kertoo rakentuvan täysin uudelle arkitehtuurille.

Jeep Grand Cherokee

Malli tulee myyntiin ainoastaan lataushybridinä, joten koko mallinimi on muun Jeep-malliston linjassa muotoa Jeep Grand Cherokee 4x4. Voimalinjaan kuuluu kaksilitrainen turboahdettu bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Ajovoima-akun kapasiteetiksi kerrotaan 17 kilowattituntia. Järjestelmän yhteistehoksi ilmoitetaan 279 kilowattia (380 hevosvoimaa) ja väännöksi varsin muhkeat 637 newtonmetriä.

Jeep Grand Cherokee

Maahantuoja ilmoittaa täysin sähköisen toimintamatkan olevan kaupungissa jopa 51 kilometriä. Tiedotteessa ei kuitenkaan kerrota onko kyseessä WLTP-normin mukainen toimintamatka, saati puhuta yleisemmin käytetystä yhdistetystä (kaupunki + maantie) toimintamatkasta yhtikäs mitään.

Sen sijaan maastohommista tunnettu Jeep on luonnollisesti keskittynyt mallissa myös ominaisuuksiin teiden ulkopuolella. Tarjolla on viisi ajotilaa: automaatti, hiekka/muta, kivikko ja urheilullinen. Auton ominaisuuksia säädetään ajotilan mukaan muun muassa nelivetojärjestelmän ja ilma-alustan kautta. Valmistaja kehuukin hybridimallin olevan maasto-ominaisuuksiltaan paras Grand Cherokee koskaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kympin näyttöjä

Sisäpuolella auton näkymää hallitsee kaksi 10-tuumaista kosketusnäyttöä – keskinäytön lisäksi toinen näyttö on lätkäisty etumatkustajan käytettäväksi. Myös digitaalinen mittaristo ja heijastusnäyttö ovat kymppituumaisia. Matkustusmukavuutta hehkutetaan tuovan myös 16 eri suuntaan sähkön avulla säätyvien istuinten, joista löytyy myös hierontatoiminto.

Uuden Grand Cherokee 4xe:n hinnat ja varustetasot julkaistaan Suomessa kevään aikana. Maahantuoja odottaa kookkainta mallia Suomeen jo innolla.

Jeep Grand Cherokee

– Täysin uusi Grand Cherokee 4xe on kaikkien aikojen modernein ja ylellisin Jeep-malli. Se tulee puhuttelemaan Suomessa niin merkin nykyisiä kuin tuleviakin asiakkaita. Grand Cherokee on ikoninen automalli SUV-maailmassa. Samalla se ottaa merkittävän harppauksen eteenpäin ladattavana hybridinä unohtamatta kuitenkaan Jeepin neliveto-osaamista, Jeepin tuotepäällikkö Janne Tuominen kertoo.

Lähde ja kuvat: Jeep

Lisää aiheesta

Luetuimmat