21.4.2021

Uusi Nissan X-Trail tulee 2022 – julki Kiinassa

Täysin uusi Nissan X-Trail tulee 2022 Eurooppaan. Kiinassa se julkistettiin jo nyt.

Nissan X-Trail on usein seurannut Qashqain vanavedessä ja jäänyt samalla myynniltään merkittävästi pienempään osaan – onhan kyseessä selvästi arvokkaampi ja maasturimaisempi SUV-malli. Yhä myynnissä olevan sukupolven X-Trail esiteltiin 2013 ja päivitettiin 2017. Täysin uusi Nissan X-Trail tulee 2022.

Tämä uusi X-Trail julkaistiin nyt Shanghain autonäyttelyssä. Eurooppa tosin joutuu odottamaan uutuutta noin vuoden verran kesään 2022 asti.

– Nissanin malliston uudistuminen jatkuu vauhdilla. Uusi X-Trail tulee kunnioittamaan SUV-perimäänsä, joka on osoittautunut erittäin menestyksekkääksi Nissanille vuonna 2001 esitellystä ensimmäisestä mallista lähtien. Se tulee olemaan taloudellisempi, hienostuneempi, monikäyttöisempi ja käyttäjäystävällisempi. Lisäksi se tulee täydentämään muita mallistomme sähköistettyjä vaihtoehtoja tarjoamalla päivittäisiin tarpeisiin loistavan SUV:n sähköistetyllä voimalinjalla, sanoo Nissanin Afrikan, Lähi-Idän, Intian, Euroopan ja Oseanian puheenjohtaja Guillaume Cartier.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nissan X-Trail tulee 2022

Uutuus tulee pohjautumaan samalle uudelle CMF-C-perusrakenteelle, jonka saa ensiksi käyttöönsä uusi Nissan Qashqai. Uuden perusrakenteen lupaillaan mahdollistavan aiempaa tehokkaampaa tilojen käyttöä ja parempaa mukavuutta.

Nissan X-Trail tulee 2022 jo neljännessä sukupolvessaan Eurooppaan, mutta pyrkii säilyttämään edeltäjiensä vahvuudet. Valmistaja painottaa seikkailumieltä, käytännöllisiä sisätiloja ja tuoreinta teknologiaa. Nykyisen X-Trailin tapaan myös uutuus tulee tarjoamaan kolmannen istuinrivin lisämatkustajille. Silti kokonaismitat pyritään pitämään kurissa helpon käsiteltävyyden mahdollistamiseksi.

Ulkonäkö noudattelee sekä Qashqaissa, että Yhdysvalloissa tarjottavassa Nissan Roguessa, nähtyjä linjoja. Erityisesti keulamaskin osalta yhdennäköisyys on ilmeinen, mutta muuten Qashqai on hieman pyöristetympi. X-Trail näyttäytyy vantterana ja jykevänä.

Sisätilat näyttävät hyvin samanlaisilta Qashqain kanssa. Emme saaneet vielä tarkempia tietoja X-Trailista, mutta Qashqaissa tarjolla on uusi tyylikäs 12,3-tuumainen digimittaristo ja tietoviihdejärjestelmänä on tuorein NissanConnect 9-tuumaisella kosketusnäytöllä.

e-POWER

Vuonna 2022 Eurooppaan saapuva X-Trail tulee tarjolle samalla Nissan e-Power -voimalinjalla, joka esiteltiin uuden Qashqain myötä. Näin ollen lienee myös suuri riski, että dieselvaihtoehto putoaa, Qashqain tapaan, myös X-trailin osalta kokonaan pois.

Tämä e-Power tarkoittaa sarjahybridivoimalinjaa, jossa polttomoottori toimii vain generaattorina akkujen lataamiseen ja sähkömoottorin pyörittämiseen. Polttomoottori ei siis ole ollenkaan yhteydessä vetäviin pyöriin. Nissan e-Power -mallien akustoa ei voi ladata ulkoisesta lähteestä, joten kaikki energia tankataan perinteisesti polttoaineasemalla bensiinin muodossa.

Nelivetomallin kykyjen lupaillaan olevan tallella lumella, soralla ja mudassa. Se on tätä varten erikseen säädetty.

Nissan Juke esiteltiin 2019 ja täyssähköauto Ariya 2020. Sittemmin saimme seuraan Qashqain ja X-Trail tulee jatkamaan tässä Nissan Next -hengessä.

Kuva ja lähde: Nissan

Luetuimmat