11.3.2016

Vii­kon­lo­pun moot­to­riur­hei­lu­me­not vii­kolle 10/2016

Viikonlopun moottoriurheilut vko 10/2016

Moottorikelkoissa kilpaillaan viikonloppuna kansainvälisissä merkeissä, rallin SM-sarjan palatessa Tahkolle.

Viikonlopun moottoriurheilutapahtumissa kisataan rallin SM-sarjan lisäksi peräti kahdessa kansainvälisessä moottorikelkkakilpailussa.

Snowcross

Snowcrossissa vuorossa on MM-kauden avaus Jyväskylän keskustassa Lutakon aukiolla. Aukiolle on tehty 600 metriä pitkä rata, joka sisältää tiukkojen mutkien ja kallistusten lisäksi kaikkien rakastamia hyppyreitä. Miesten kilpailussa nähdään 24 kuljettajaa ja naisten MM-sijoituksesta kilpailee 13 kuljettajaa, osallistujalistojen ollessa Pohjoismaa-väritteiset.

11.-12.3. Snowcrossin MM-osakilpailu, Jyväskylä, Lutakon aukio
11.3. Vapaat harjoitukset klo 13.15-16.10
12.3. Aika-ajot klo 09-09.55, Semifinaali klo 10.30-12, Finaali klo 13-14.50

Moottorikelkkaenduro

Kemijärven moottorikelkkojen endurokilpailu Giantissa kilpailijat mittelevät luotettavuusajokilpailussa SM- ja EM-pisteissä. Yli 400 erikoiskoekilometrin kilpailu on suurimmaksi osaksi uutta reittiä. Yleiskilpailuun osallistuvat A/N800, B/N800, C/N800 ja P800 -luokat. Muina luokkina ajetaan M43, M50, Historic sekä Juniorit ja Ladyt. Kilpailu alkaa molempina aamuina kello 9 Kemijärven Kulttuurikeskuksessa sijaitsevalta kilpailukeskukselta.

11.-12.3. Moottorikelkkaenduron SM- ja EM-osakilpailu, Giant, Kemijärvi

Rallin SM-sarja

Rallin SM-sarja jatkuu kauden kolmannen osakilpailun myötä Tahkon Nilsiällä. Samalla Tahko palaa rallin kisakalenteriin. Kilpailu ajetaan uusissa maisemissa Tahkovuoren alueella. Vaihtelevat keli- ja tieolosuhteet saattavat vaikuttaa varsinkin kärkikahinoiden lopputuloksiin. Tahkon osakilpailu päättääkin rallin SM-sarjan talvikauden. Ennakkosuosikkina starttaava Juha Salo tavoittelee kilpailulla hattutemppua, mutta vastassa ovat kovat kilpakumppanit Jarkko Nikara ja Ole Veiby.

10.-12.3. SM-ralli Tahkoralli, Tahkovuori, Nilsiä
Break Sokos Hotel Tahkovuori

Jääradan SM

Huonojen keliolosuhteiden takia peruttu kauden toinen osakilpailu on vihdoin saatu järjestettyä kauden kuudenneksi kilpailuksi, joten Kauhajoki pääsee vihdoin isännöimään jääradan SM-kilpailua. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee 23-kertainen suomenmestari Kari Vehniäinen, mutta Valencian MotoGP-testeistä saapuva Mika Kallio saattaa sotkea Vehniäisen suunnitelmat Seinäjoen avauskilpailun tavoin. JR A ja B -luokkien lisäksi Kauhajoella ajavat myös ATV:t ja veteraanit. Osallistujalistassa on yhteensä 74 nimeä.

12.3. Jääradan SM-osakilpailu, Kauhajoki

Kauhajoki Nummijärvi, Nummijärven jää, Nummijärventie 389
Ensimmäinen startti klo 12.

Viikonlopun muut kansalliset kilpailut

12.03. Jokamiesluokan Aluemestaruuskilpailu, Mäntyvaaran rata, Rovaniemi

Lähde: AKK-Motorsport Ry & Suo­men Moot­to­ri­liitto ry

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat