1.12.2020

Pienempi ja halvempi Volkswagen ID.2 -sähköauto on suunnitteilla

Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D. -perheenjäseniä.

Volkswagen ID.2 on tällä hetkellä paras arvaus saksalaisvalmistajan tulevan sähköauton nimeksi. Suunnitteilla on joka tapauksessa halvempi ja pienempi Polo-kokoluokan täyssähköauto ID.3-mallin alapuolelle.

Volkswagen ID.2 lienee nimi tulevalle Polo-kokoluokan sähköautolle, jota Volkswagen suunnittelee. Se tulee joka tapauksessa ID.3-mallin alapuolelle, joten oletettavasti lähinnä ID.1 ja ID.2 olisivat loogiset nimivaihtoehdot. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen ID.2

Volksagen ID.2 pyritään saamaan mahdollisimman pian markkinoille, mutta näillä näkymin se nähtäneen aikaisintaan vuonna 2023. Volkswagen on perustanut oman (Small BEV) projektiryhmän kehittämään tuota Polon kokoista sähköautoa. Uutuus tulee joka tapauksessa pohjautumaan samalle MEB-perusrakenteelle kuin VW ID.3 ja moni muukin konsernin sähköauto.

Tästä olisi tarkoitus luoda saksalaismerkin edullisin sähköauto ja se korvaisi varmaankin ainakin sähköisen e-Upin. Saksassa sille kaavaillaan noin 20 000 euron hintaa. Tämän saavuttamiseksi se käyttänee edullisempia ja energiatiheydeltään heikompia litium-rauta­fosfaatti­akkuja.

– Golfin sähköversiossa oli vain 36 kilowattitunnin akku, ja koska tuleva pieni sähköautomme on tarkoitettu lähinnä lyhyeiden etäisyyksien kaupunkiajoon, voisin kuvitella suunnilleen vastaavankokoisen akun riittävän, kertoi Volkswagenin lähde Automotive News Europelle.

Volkswagen ei ole paljastanut auton ulkonäöstä mitään, ja siksi käytimme kuvituskuvassa vuoden 2018 Geneven autonäyttelyssä esiteltyä konseptien riviä. Volkswagen on myös toistaiseksi vaitonainen milloin auto tulisi markkinoille tai missä se valmistetaan.

Tärkeä osa suunnitelmia

Tuo tuleva sähköauto tulee kuitenkin auttamaan Volkswagenia Euroopan tiukkojen hiilidioksidipäästörajojen saavuttamisen kanssa. Samalla se mahdollistaa sähköisen liikkumisen entistä useammalle. Volkswagen on myöntänyt, että Euroopan unionin tiukat päästörjat pakottavat sen kasvattamaan hybridi- ja sähköautojen osuutta entisestään. Vuoteen 2030 mennessä Volkswagen pyrkii myymään 60 prosenttia tuotannostaan hybrideinä ja sähköautoina.

Volkswagen jatkaa uusien sähköautojen tuomista markkinoille. Volkswagen ID.4 on saanut jo hinnat, vaikka sen päämarkkinaksi onkin kerrottu Euroopan lisäksi myös Kiina ja Yhdysvallat. Tämän lisäksi Volkswagen on paljastanut jo varsin paljon tulevasta ID.5-mallistakin.

Näiden lisäksi pikkupaku ID Buzz on kaavailuissa vuodelle 2022 ja suurempi sedan ID.6 vuodelle 2023. Näistä jälkimmäinen lupailee tarjota jopa 700 kilometrin toimintasäteen.

Uutisoimme jo aiemmin Volkswagenin investoivan peräti 73 miljardia euroa sähköistykseen, joka on siis noin puolet valmistajan 150 miljardin budjetista. Tavoitteena on valmistaa 1,5 miljoonaa sähköautoa vuoteen 2025 mennessä.

Kuvituskuva: Lauri Ahtiainen/Moottorin arkisto, Lähde: Automotive News Europe

Luetuimmat