7.2.2016

Volkswagen lunastaa takaisin autoja Yhdysvalloissa

Volkswagen

Saksalaisvalmistaja lunastaa Yhdysvalloissa takaisin joukon vanhimpia takuuvaihdokkejaan.

Volkswagen Group of America on aloittanut dieselskandaaliin kuuluvien autojen takaisinostot, mutta toistaiseksi ohjelma koskee vain yhdysvaltalaisten jälleenmyyjien pihoilla lojuvia autoja. Kampanja kohdistuu erityisesti merkin hyväksymiin takuuvaihtoautoihin, jotka ovat olleet puun ja kuoren välissä, sillä autot ovat viranomaisten asettamassa myyntikiellossa skandaalin selvittämisen ajan.

Tällä hetkellä arvellaankin, että Yhdysvalloissa myytyjen ensimmäisen sukupolven EA 189 -moottoreiden korjaaminen viranomaisten vaatimalla tavalla osoittautuisi suhteettoman kalliiksi. Korjaustoimenpiteiden epäillään vaativan AdBlue-lisäainetta käyttävän päästöjärjestelmän jälkiasentamista, mikä saattaisi kustantaa Volkswagenille yli 2 000 dollaria per auto. Summa ei ehkä vaikuta suurelta, mutta se korostuu suhteessa käytetyn auton hintaan ja siitä saatavaan voittoon. Lisäksi korjausarvioon ei ole laskettu mahdollisia tuotekehitys- tai työkuluja.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa mitä yhtiö aikoo tehdä lunastamilleen autoille. Myöskään kampanjan mahdollisesta laajentamisesta yksityisomistuksessa oleviin autoihin ei ole tietoa.

Autojen lunastaminen saattaa olla myös ratkaiseva askel korjausohjelman hyväksynnälle, sillä Volkswagenilla on ollut vaikeuksia löytää yhteistä säveltä yhdysvaltalaisten ympäristöviranomaisten kanssa. Korjausohjelman jälkeenkin yhtiötä odottaa melkoinen nippu oikeusjuttuja.

Euroopassa yhtiö kertoi olevansa etuajassa ongelmalliseksi koituneiden dieseleidensä korjausohjelman kanssa.

Lähde: The Truth About Cars, kuva: Shutterstock

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat