16.2.2021

Volkswagen Tiguan R tilattavissa: 320 hevosvoimaa alkaen 64 192 euroa

Volkswagen Tiguan R

Volkswagen Tiguan R on nyt ennakkotilattavissa. Reilulla 64 000 eurolla saa 320 hevosvoimaa ja nelivetojärjestelmän Torque Vectoring -toiminnolla, muttei esimerkiksi sähköistä takaluukkua tai avaimetonta käyttöä.

Kuten aiemmin uutisoimme, Volkswagenin R-mallisto laajenee aiempaa kattavammaksi tuotteella nimeltä Volkswagen Tiguan R. Nyt malli on myös ennakkotilattavissa Suomessa.

Tiguan R on varustettu kaksilitraisella TSI-bensiinimoottorilla, jonka huipputeho on 235 kilowattia (320 hevosvoimaa) ja huippuvääntö 420 newtonmetriä. Nollasta sataan mennään näillä lukemilla 4,9 sekunnissa.

Volkswagen Tiguan R

Nelivetojärjestelmään kuuluu myös R-Performance Torque Vectoring -järjestelmä, joka mahdollistaa voiman jakamisen myös yksittäisten pyörien kesken. Tämän luvataan ketteröittävän autoa ja parantavan tekevän käsiteltävyydestä ennakoitavampaa.

Suorituskyvyn lisäksi myös R-mallin ulkoasu on perusversiota prameampaa. Keulalla on musta R-puskuri ilmanohjaimineen. Lisävarusteiseen Black Style -pakettiin kuuluu musta väri myös kattokaiteisiin, peilikoteloihin ja ikkunalistoihin.

Volkswagen Tiguan R

Vakiona auton vanteet ovat 20-tuumaiset ja lisävarusteena ne voi korvata vielä tuumaa kookkaammilla. Talvirenkaat ovat vakiona 19-tuumaiset. Vakiovarusteisiin kuuluu myös mm. LED-matriisiajovalot, progressiivinen ohjaus, mukautuva alustansäätöjärjestelmä, kaistanvaihtoavustin, pysäköintiavustin ja hätätilanneavustin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää varusteita

Lisävarustelistan puolelle jää kuitenkin vielä ruksittavaa sitä haluaville. Lisärahalla saa esimerkiksi avaimettoman lukitus- ja käynnistysjärjestelmän, Akrapovicin R Performance -titaaniputkiston (jonka totesimme ainakin edellissukupolven Golfissa olevan turha lisä) ja vetokoukun. Myös sähkökäyttöisestä takaluukusta joutuu maksamaan ekstraa.

Volkswagen Tiguan R

Sisäpuolella on lisää R-mallille tyypillisiä piirteitä, kuten urheiluistuimet R-logolla ja digitaalinen mittaristo kierrosaikanäytöllä. Ohjauspyörästä löytyvästä R-painikkeesta saa Race-ajotilan päälle ja vaihteenvalitsimet ovat normimallia suuremmat.

Volkswagen Tiguan R

Edullisimmillaan Volkswagen Tiguan R irtoaa 64 192 eurolla ja ensimmäiset mallit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille kesän 2021 alkupuolella. Muutoksia on tullut myös muualle Tiguan-mallistoon uusien TSI-bensiinimoottoriversioiden myötä.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat