10.11.2015

Volkswagen vetää bensiinimoottorisia autoja myynnistä

Epäilykset tiettyjen bensiinimoottorien todellista alhaisemmista hiilidioksidipäästöistä pakottavat Volkswagenin vetämään autoja myynnistä Suomessa.

Myynnistä pois vedetyt Volkswagenit ovat 1,4-litraisella 150 hevosvoiman bensiinimottorilla varustettuja Polo-, Golf- ja Passat-malleja, joiden moottorissa on niin sanottu sylinterien lepuutusjärjestelmä (ACT).

Näitä autoja ei siis toistaiseksi myydä Suomessa, eikä niistä voi tehdä uusia tilauksia. Jo tehdyt tehdastilaukset kuitenkin toimitetaan asiakkaille.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Varotoimi jatkuu toistaiseksi

Kyseessä on varotoimenpide, kerrotaan maahantuojalta, kunnes Suomen liikenteen turvallisuuvirasto Trafia vastaava viranomainen Saksan KBA on yhdessä valmistajan kanssa saanut tutkimuksensa valmiiksi. Näiden bensiinimoottorien osalta on siis epäily, että niiden hiilidioksidipäästöt on tyyppihyväksyntä- ja rekisteröintivaiheissa ilmoitettu liian alhaisiksi.

– Kyseessä on varotoimenpide, kunnes selviää mitkä ovat oikeat päästöarvot. Myynnistä poisveto jatkuu siihen asti, kunnes saamme asiaan Saksan päästä lisävalaistusta. Tässä vaiheessa on mahdoton arvioida, kauanko tutkimukset Saksassa kestävät, maahantuoja VV-Auto Groupin viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen kertoo.

Volkswagen myönsi viime viikolla, että dieselmoottoreita koskenut päästöhuijausvyyhti on laajentunut koskemaan myös bensiinimoottoreita. Liian mataliksi ilmoitetut hiilidioksidipäästöt koskevat yhtiön mukaan myös Audin A1- ja A3-malleja sekä Seateja Ibiza ja Leon.

– Emme ole saaneet valmistajalta mitään vahvistusta siitä, koskeeko ongelma myös bensiinimoottorisia Škoda-malleja, joten tässä vaiheessa ei ole enempää kerrottavaa, markkinonti- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen Škodia maahantuovasta Helkama-Autosta kertoo.

Luetuimmat