3.6.2021

Volvo C40 Recharge on myynnissä – 62 511 euroa

Volvo C40 Recharge on myynnissä

Volvo C40 Recharge on myynnissä Recharge Twin Launch Edition -versiona, joka alkaa hinnasta 62 511 euroa. Mukana tulee myös huolenpitopaketti.

Ruotsalaisvalmistajan tuorein sähköauto on katumaasturi loivalla kattolinjalla. Moottori esitteli automallin kattavasti jo sen esittelyn yhteydessä. Nyt Volvo C40 Recharge on myynnissä Suomessa.

Valmistaja kertoo tavoitteekseen selkeyttää mallistoaan ja keskittyä houkutteleviin valmiiksi määritettyihin versioihin. Niinpä myös C40 Recharge -mallin tarjontaa on yksinkertaistettu merkittävästi.

Volvo C40 Recharge Dawn Silver

Kun asiakkaat saavat uuden C40 Recharge -auton, sen mukana tulee huolenpitopaketti, joka sisältää huollot, takuun, tiepalvelun ja halutessa myös vakuutuksen ja kotilatauslaitteiston.

– Kutsumme tätä Volvon tulevaisuudeksi. Volvo C40 Recharge on enemmän kuin uusi auto. Se on ensimmäinen mallimme, josta on saatavilla vain täyssähköversio. C40 Recharge edustaa merkittävää harppausta kohti verkossa käytävää kauppaa ja uudenlaista asiakaskokemusta. Se on lyhyesti sanottuna täysin uusi aluevaltaus Volvolle, sanoo Volvon kansainvälisten kaupallisten toimintojen johtaja Lex Kerssemakers.

C40 Recharge on viimeisin osoitus Volvon sitoutumisesta paikallispäästöttömyyteen. Autonvalmistaja tuo markkinoille tulevina vuosina useita sähköautoja, ja sen tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia kansainvälisestä myynnistä on lähtöisin täyssähköautoista. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on, että kaikki myytävät autot ovat täysin sähköisiä.

Volvo C40 Recharge Dawn Silver

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volvo C40 Recharge on myynnissä

Loivemman kattolinjan katumaasturi on Volvon mukaan tärkeä tuote yhtiön hiljattain julkistamassa uudessa kaupallisessa strategiassa. Asiakkaat voivat tilata auton verkossa tai tehdä tilauksen yhdessä jälleenmyyjän kanssa.

C40 Recharge haluaisi yrittää yhdistää SUV-mallin edut ja sulavammat muodot – tavallisesti kompromissi on leikannut sekä takamatkustajien pääntilaa että tavaratilaa. C40 Rechargen näyttävä perä yhdistyy takavalojen kautta matalampaan kattolinjaan. Etupäässä on nähtävissä sähköisten Volvojen uusi keulamaski sekä ajovalot.

Volvo C40 Recharge interior

Sisätilojen puolella tarjotaan sisarmallista tuttu korkea istuma-asento, jota valmistajan mukaan useimmat Volvo -kuljettajat suosivat. Ehkäpä historia ja tausta traktoreista velvoittaa tässä suhteessa. Saatavilla on luonnollisesti useita yksilöllisiä väri- ja sisustavaihtoehtoja, mutta C40 Recharge on ensimmäinen Volvo -malli, jossa ei ole käytetty lainkaan nahkaa.

Tämäkin uutuus-Volvo sisältää Android-käyttöjärjestelmään pohjautuva tietoviihdejärjestelmän, joka on siis kehitetty yhteistyössä Googlen kanssa. Se tarjoaa asiakkaiden käyttöön Googlen tuttuja sovelluksia ja palveluja, kuten Google Maps, Google Assistant ja Google Play Kauppa.

Auton mukana kerrotaan tarjottavan myös rajaton datapaketti, joka mahdollistaa useat erilaiset yhteystoiminnot. C40 Recharge vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä automaattisesti ja langattomasti. Tämän ansiosta autoa voidaan hioa ja parannella vielä pitkään myyntihetken jälkeenkin.

Volvo C40 Recharge Dawn Silver

Nelivetoisuuden tarjoava oimansiirto koostuu kahdesta sähkömoottorista, joista toinen on auton etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Ne saavat voimansa 78 kilowattitunnin akusta, jonka voi parhaimmillaan pikaladata 80 prosenttiin noin 40 minuutissa. Auton arvioitu toimintamatka on noin 420 kilometriä, mutta Volvo vihjailee sen mahdollisesti kasvavan ajan myötä ohjelmistopäivitysten ansiosta.

C40 Recharge -mallin tuotanto käynnistyy tänä syksynä, ja autoa valmistetaan XC40 Recharge -mallin rinnalla Volvon tehtaalla Belgian Gentissä. Suomessa C40 -mallin myynti aloitetaan Recharge Twin Launch Edition -versiolla, joka alkaa hinnasta 62 511 euroa.

Kuvat ja lähde: Volvo

Luetuimmat