19.11.2015

Volvo: Ota 26 minuuttia laatuaikaa – Anna ohjat autolle

Volvon tutkimustyö autonomisen ajamisen parissa on vahvistanut monille tutuksi tulleen ilmiön: päivittäiset työmatkat voivat viedä ilon ajamisesta. Ihmiset ovat halukkaimpia siirtämään vastuun ajamisesta autolle.

Volvo Cars paljastaa Concept 26:n, joka tarjoaa ylellisyyttä lisäajan muodossa. Volvon tutkimustyö autonomisen ajamisen parissa on nimittäin vahvistanut monille tutun ilmiön: päivittäiset työmatkat voivat viedä ilon ajamisesta. Ja elämästä. Ihmiset ovat halukkaimpia siirtämään vastuun ajamisesta autolle juuri työmatkoilla ja moottoriteillä ajettaessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volvo on näiden tulosten perusteella kehittänyt Concept 26:n, joka on saanut nimensä keskimääräisestä 26 minuutin työmatkasta. Tämän ajan voisi käyttää johonkin merkityksellisempään kuin istumiseen ruuhkassa. Volvo haluaa tuoda valinnanvapauden takaisin kuljettajalle, jolloin hän voi joko nauttia ajokokemuksesta tai siirtää ajotehtävät autolle ja tehdä jotain muuta.

https://youtube.com/watch?v=ZCaP296k3IQ

Aja, luo, rentoudu

– Kyse on ihmisistä. Tutkimuksemme osoittaa, että jotkut ihmiset haluaisivat käyttää työmatkansa luovasti, jos heillä olisi käytössään autonominen ajotekniikka. Toiset taas haluaisivat vain nojata taaksepäin ja rentoutua, käyttää verkkomedioita tai kuunnella musiikkia. Autonominen ajaminen tekee tästä kaikesta mahdollista. Concept 26 määrittelee koko autokokemuksen uudelleen, kertoo Volvon sisustusjohtaja Robin Page.

Concept 26 perustuu täysin uuteen patentoituun istuinratkaisuun, joka muokkautuu aktiivisesti kuljettajan ympärille, kun jokin seuraavista tiloista käynnistetään: Aja, Luo tai Rentoudu. Näiden kolmen tilan puitteissa konsepti muodostaa uuden autonomisen ajamisen alustan, joka mukautuu uusiin tarpeisiin ja tekniikoihin ajan mittaan.

Kun kuljettaja haluaa siirtää ajamisen autolle, ohjauspyörä vetäytyy eteenpäin, istuin kallistuu ja suuri näyttö nousee kojetaulusta. Kuljettaja voi sitten nauttia ajastaan autossa haluamallaan tavalla.  Concept 26 mukauttaa auton sisustusta merkittävällä tavalla kuljettajan tai matkustajan toiveiden perusteella.

Concept 26 avaa uusia mahdollisuuksia viihteen ja palvelujen käytölle autossa, ja se käyttää tekniikkaa, joka on jo luonnollinen osa jokapäiväistä elämäämme. Se tarjoaa myös mahdollisuuksia uudelle liiketoiminnalle ja huipputeknisille sovelluksille, joita autonominen ajaminen tuo tullessaan.

– Olemme perehtyneet huolellisesti haasteisiin ja mahdollisuuksiin, joita autonomiset autot tuovat ihmisille tulevina vuosina. Joustava lähestymistapamme tekniikkaan ja muotoiluun skaalautuvan alustan avulla tarkoittaa, että voimme tuoda tämän ratkaisun konseptista todellisuuteen, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitysjohtaja Peter Mertens.

Vankkaa luottamusta autoihin

Volvon meneillään oleva Drive Me -tutkimusprojekti tuo autonomiset autot oikeiden asiakkaiden käyttöön Göteborgin maanteille vuonna 2017. Se on lisätodiste siitä, että Volvo on autonomisen ajotekniikan kärkinimi. Uutta teknologiaa kehitetään luonnollisesti turvallisuuden ehdoilla.

– Volvo on ensimmäisten joukossa kantamassa vastuuta itseajavien autojen turvallisuudesta. Me uskomme, että autonvalmistajien tulee ottaa täysi vastuu auton toiminnasta, kun auto on autonomisessa tilassa. Jos autonvalmistaja ei ota vastuuta, se on merkki siitä, että yhtiö ei luota autonomisen ajamisen tekniikkaansa, Peter Mertens toteaa.

Luetuimmat