25.11.2021

VW-pomon kohtalo yhä auki: Diess ’veitsenterällä’ herkässä tilanteessa

Herbert Diess

Volkswagen-ryhmää johtava Herbert Diess on edelleen hankalassa paikassa, sillä progressiivinen johtamistapa on johtanut kahnauksiin erityisesti ammattiliiton edustajien kanssa. Välirikkoon ei saatu vielä ratkaisua ensimmäisellä yrityksellä.

Volkswagen-ryhmän sovittelukomitea ei tehnyt tiistaina päätöstä toimitusjohtaja Herbert Diessin kohtalosta, kertovat sisäpiirilähteet Reutersille.

– Aihe on niin kuuma, se on veitsenterällä. En voi kommentoida muuta, kertoi nimettömänä pysyttelevä lähde.

Diess joutui ammattiliittojen hampaisiin tällä kertaa hänen kommentoituaan, että hän on huolissaan Wolfsburgin tehtaan työpaikoista, mikäli autojätin sähköistyminen ei etene ripeästi. Ammattiliittoja riepoo puolestaan työpaikoilla uhkailu samalla, kun VW-pomo ihannoi Teslaa, lähettää surffausterveisiä ja soittelee Elon Muskille Volkswagenin johtajakokouksista.

Kahdeksan hengen komiteaan kuuluu ammattiliittoja edustavan Daniela Cavallon lisäksi edustajia Porschen ja Piëchin suvuista. Komitea tarvinnee nyt lisää aikaa hakiessaan kompromissia siitä, muuttaako Diess johtamistyyliään tai muutetaanko hänen vastuualueitaan. Kompromissi pyrittäneen saamaan valmiiksi ennen joulukuun alkua, jolloin Volkswagen on luvannut esitellä sijoittajille seuraavan investointien viisivuotissuunnitelman.

Erääksi vaihtoehdoksi on väläytelty Volkswagen-merkkiä luotsaavan Ralf Brandstätterin ylennys volyymimerkkiryhmän johtajaksi, eli Brandstätter siirtyisi myös Seatin ja Škodan johtajaksi. Brandstätter sai Volkswagen-merkin johtajuuden kesällä 2020, kun VW-ryhmän johtokunta rankaisi Diessiä edellisen kerran.

Volkswagenin herkkä johtajistotilanne on jättänyt yhtiön osakkeen takamatkalle muuhun autoalaan verrattuna, osakkeiden laskettua 18 prosenttia toukokuusta. Tesla, Rivian ja jopa Ford ovat suorastaan nousukiidossa. Toinen eurooppalainen autojätti, Stellantis, on noussut vastaavassa ajassa 11 prosenttia.

Lähde: Automotive News Kuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat