16.11.2020

Yamaha MT-09 SP – lisää ajettavuutta ja ajomukavuutta

Yamaha MT-09 SP

Lokakuun lopulla esitelty kaudeksi 2021 reilusti uudistuva Yamaha MT-09 saa rinnalleen monipuolisemmin säädettävällä jousituksella ja tyylikkäämmällä grafiikalla varustetun SP-version. Varustetasoa on samalla parannettu vakionopeussäätimellä.

Yamaha noudattaa totuttuja tapojaan esittelemällä MT-09 -perusmallin rinnalle SP-version niille, jotka asettavat moottoripyörälleen vieläkin korkeamman vaatimustason.

Kolmisylinterinen rivimoottori on sama ja yhtä tehokas kuin perusmallissakin, eli 889-kuutioiseksi kasvatettu moottori tuottaa nyt 119 hevosvoimaa ja tarjoaa 93 newtonmetrin vääntömomentin 7000 kierroksella (+6 Nm 1500 aiempaa alemmalla kierrosluvulla).

Yamaha MT-09 SP

SP-version tunnistaa ulkoisesti japanilaismerkin lippulaivamalli R1M:n tyylisestä Icon Performance -värityksestä sekä uusista grafiikoista. Myös kaksoisompelein ommeltu istuin sekä harjattu ja anodisoitu alumiininen takahaarukka erottuvat edukseen perusmallista.

Yamaha MT-09 SP

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi iskunvaimennus

Yamaha MT-09 SP

Perusmallin säädettävä KYB-etujousitus on vaihdettu pykälää monipuolisemmin säädettävään malliin, jossa on erikseen hitaan ja nopean vaimennuksen säätömahdollisuudet. Perusmallin KYB-monojousitus on vaihdettu Öhlinsin valmistamaan iskunvaimentimeen. Puristus- ja paluuvaimennussäätöjen lisäksi esijännityksen säätö on helppoa ulkopuolisen pikasäädön ansiosta.

Yamaha MT-09 SP

SP on saanut vakiovarusteluunsa vakionopeussäätimen, joka on aktivoitavissa alkaen 50 kilometrin tuntinopeudesta ja kun käytössä on vähintään nelosvaihde.

MT-09 SP sisältään jo mainittujen varusteiden lisäksi samat elektroniset avustimet ja varusteet kuin perusmallikin. Tärkeimpinä niistä mainittakoon kuljettajan valittavissa olevat moottorin tehokartat, luistonestojärjestelmä joka huomioi sivuttaiskallistuksen pituus- sekä sivuttaisluistoineen, keulimisenesto sekä molempiin suuntiin kytkimettömän vaihteiden vaihdon salliva quickshifter-vaihdeavustin.

Yamaha MT-09 SP

Vuoden 2021 malliuudistuksen yhteydessä MT-09 on keventynyt neljällä kilolla ja sen polttoainetalouden luvataan olevan yhdeksän prosenttia aiempaa parempi.

Teksti: Janne Huhtala, Kuvat: Yamaha

Luetuimmat