15.7.2017

Yamaha X-MAX 400 maxi-skootteri nyt tehokkaampi ja mukavampi

Yamaha X-Max 400

530-kuutioisen T-MAX maxi-skootterin alapuolelle asettuva X-MAX 400 on uudistunut ja se saapuu Suomeen elokuussa.

Keväällä 2013 Euroopan markkinoille esitellyn Yamaha X-MAX 400 maxi-skootterin uudistetussa mallissa tavoitteena oli parantaa erityisesti kuljettajan ja matkustajan ajomukavuutta. Sporttisuuden korostamiseksi myös suorituskyky haluttiin nostaa uudelle tasolle.

Yamaha X-Max 400

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Dynaaminen ja monipuolinen

Uuden X-MAX 400:n muodot perustuvat pykälää pienemmän X-MAX 300:n muotoiluun. Sen virtaviivaiset muodot, kahden ajovalon omaperäinen ilme ja profiilin tunnusomainen Z-muotoilu ovat Yamaha MAX -skootterien tunnusmerkkejä.

Tehokkaan 400-kuutioisen yksisylinterisen nelitahtimoottorin vauhdittama X-MAX 400 on keveä ja kompakti sekä arkisessa työmatka-ajossa että vapaa-ajan käytössä. Teho on noussut 33 hevosvoimaan ja vääntöä on nyt tarjolla 36 newtonmetriä. Teknisesti nykyaikainen moottori ja edistyksellinen polttoaineen suihkutusjärjestelmä varmistavat myös erinomaisen polttoainetalouden. Euro4-vaatimukset täyttävän moottorin päästöt ovat erittäin vähäiset.

Yamaha X-Max 400

Tehokkaan, kaksiosaisen LED-ajovalon valokuvio on kirkas ja havaittavuutta tehostaa myös ajovalon kirkas huomiovalo. Uudenmallisen istuimen selkänoja lisää ajomukavuutta ja istuimen kaksivärinen päällinen ja kaksinkertaiset ommelsaumat korostavat kokonaisvaltaista ja tasokasta viimeistelyä. Ajoviimalta suojaa kahteen eri asentoon säädettävissä oleva tuulilasi.

Mustataustaisten, valkoisella asteikolla varustettujen analogisten kierrosluku- ja nopeusmittarien välissä sijaitsee monipuolinen LCD-näyttö. Mittaristossa on myös 12 V:n virran ulosotto esimerkiksi kännykän latausta tai GPS-laitetta varten.

Yamaha X-Max 400

Säilytystila kahdelle kypärälle

Satulan alla sijaitseva säilytystila on aikaisempaa suurempi. Sinne mahtuu kaksi kokokypärää tai A4-kokoinen laukku. Säilytystilassa on myös valo.

Päivittäistä käyttöä helpottaa etätoiminen Smart Key -virtalukko. Kun Smart Key -virtalukon lähetin on määrätyllä etäisyydellä, voi käyttäjä avata ohjauslukon ja ison 14 litran polttoainesäiliön korkin tai käynnistää moottorin. Sen lisäksi voi myös avata istuimen, jonka alta tavaratila löytyy. Smart Key -lähettimellä voi myös etälukita skootterin napin painalluksella.

Yamaha X-Max 400

Ajohallintaa ja -turvallisuutta lisäävä TCS-pidonhallinta

Ajoturvallisuuden ja tehokkaan hallittavuuden varmistamiseksi vakiovarusteena on rengaspidon varmistava TCS-pidonhallintajärjestelmä, joka vastaa luiston- ja sutimisenestosta esimerkiksi sateen liukastamalla asfaltilla ja katukaivonkansien kohdalla.

Yamaha X-Max 400

Kun TCS-järjestelmä havaitsee takarenkaan pidon lipsumista, vähentää se automaattisesti takapyörälle tulevaa voimaa palauttaakseen rengaspidon. Myös lukkiutumaton jarrujärjestelmä kuuluu vakiovarustukseen.

Lisävarusteina on saatavilla mm. urheilullisuutta korostava matala tuulilasi ja urheilullinen äänenvaimennin, matka-ajoon sopivat sivu- ja telinelaukut sekä ajomukavuutta tehostava comfort-satula. Värivaihtoehtoja on kolme:

  • Phantom Blue -sininen
  • Sonic Grey - harmaa
  • Blazing Grey - kiiltävä harmaa

Uusi Yamaha X-MAX 400 saapuu Suomeen elokuussa 2017.

Lähde ja kuvat: Yamaha

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat