Audi A6 allroad quattro

Ajoneuvot Uutinen 6.6.2019

20 vuotta ja neljäs mallipolvi: uusi Audi A6 allroad quattro

Audi A6 -mallisto laajenee odotetulla Allroad Quattrolla. Luvassa ei ole mökkifarkkufaneille merkittäviä yllätyksiä.

Hiljattain uudistunut Audi A6 -mallisto laajenee odotetusti Allroad-malliversiolla, jonka ensiesittely oli 1999. Tuttuun tapaan Allroadin perustana on Avant-farkkumalli ja teknologia on pääpiirteittäin lainattu sellaisenaan muusta A6-mallistota.

Tärkein muutos on kasvanut maavara. Oletuksena A6 Allroad Quattron maavara on 139 mm, mutta adaptiivisen ilmajousituksen ansiosta auto pystyy nostamaan itseään entisestään. Parhaimmillaan eroa kertyy 45 millimetriä A6 Avantiin verrattuna, korkeimman ajokorkeuden ollessa käytössä alle 35 km/h nopeuksissa. Moottoritienopeuksissa ilmajousitus madaltaa autoa normaalikorkeudesta 15 millimetrillä. Adaptiivinen ilmajousitus säädettävillä iskunvaimentimilla on Allroadissa vakiovarusteena.

Audi A6 allroad quattro

Vakiovarusteisiin kuuluu myös alamäkihidastin ja maastoajotilassa auton lukuisat ajoavustimet muuttavat toimintaansa tilanteeseen sopiviksi. MMI-tietoviihdejärjestelmän näytölle voi pyytää kallistuskulmamittarit, jotka kertovat auton pitkittäisen ja poikittaisen kallistuskulman sekä varoittavat, mikäli auto on vaarassa kääntyä katolleen.

Audi A6 allroad quattro

Audimaiseen tapaan myös neliveto on vakiovaruste. Moottoriversiosta riippuen A6 Allroad pystyy vetämään jopa 2 500 kilogrammaa. Tavallisen A6:n tavoin myös Allroad on saatavissa nelipyöräohjauksella, jonka luvataan tekevän autosta ketterämmän taajamavauhdeissa ja vakaamman maantiellä.

Audi A6 Allroad Quattron mitat ovat 4,95 metriä pituutta, 1,90 metriä leveyttä, 1,50 metriä korkeutta ja auton akseliväli on 2,93 metriä. A6 Avantin tapaan tavaratilan koko on 565 litraa ja se on laajennettavissa 1 680 litraan takaistuimet kääntämällä (40:20:40). Sähköinen takaluukku on vakiona. Osa kuormansidontatarvikkeista tulee jo vakiona, mutta saatavissa on myös erillinen kuormapaketti. Vetokoukku on sähköisesti kääntyvä. Kattokaiteet ovat vakiovaruste.

Audi A6 allroad quattro

Eikä Audi A6 Allroad Quattro olisi mitään, ellei malli myös näyttäisi rankemmalta. Seikkailuhelmat on monin paikoin tehty näyttämään alumiinilta, joskin osa niistä on saatavissa myös mustana. Pyöränkaarien korosteosat ovat vakiona scandiuminharmaat, mutta ne saa myös korinvärisenä tai kiiltomustana. Audille tuttuun tyyliin luvassa on myös muutama ulkonäköpaketti erilaisten listojen värin vaihtamiseksi.

Värikartassa on 11 merkintää, joista mielenkiintoisin on ”gavial green” -vihersävy (kuvissa), joka on viittaus alkuperäisen A6 Allroadin vihreään. Vakiorengaskoko on 18 tuumaa, mutta listalta löytyy vaihtoehtoja aina Audi Sportin 21-tuumaisiin. Auton esittelyn yhteydessä tulee tarjolle myös ”20 years allroad” -nimeä kantava erikoiserä, joka koostuu kosmeettisista päivityksistä.

Audi A6 allroad quattro

Sisustavärejä on kolme: mustan lisäksi tarjolla on helmibeige ja okapinruskea. Vakiona istuinverhoilu on yhdistelmä mustaa kangasta ja nahkaa, mutta beigen ja ruskean lisäksi tarjolla on perforoitu Valcona-nahka. Sisälistat saa grafiittinharmaan lisäksi kahtena puuversiona tai alumiinisena. Tarjolla on myös Allroad line -varustelu, joka tuo mukanaan muun muassa urheiluistuimet ja valaistut kynnyslistat. Lisäksi Allroad line -kasvattaa vaihtoehtoja, tuoden esimerkiksi hienosyisen koivupuun koristelistavaihtoehdoksi. Muiden A6-mallien tavoin Allroadin sisustaa hallitsee teknologaintäyteinen lasiohjaamo.

Audi A6 allroad quattro

Euroopassa Audi A6 Allroad Quattro tulee tarjolle kolmella 3.0 V6 TDI -moottorilla. Keyvthybriditeknologiaa hyödyntävien moottoreiden teholukemat ovat 231 hevosvoimaa (45 TDI), 286 hevosvoimaa (50 TDI) sekä 349 hevosvoimaa (55 TDI). Hitaimmalla moottoriversiolla A6 Allroad kiihtyy 0–100 km/h 6,7 sekunnissa, nopeimmalla 5,2 sekunnissa.

Audi A6 allroad quattro

Vaihteistona on kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto. Quattro-nelivetoa voi höystää tuttuun tapaan taka-akselin lukkotoiminnolla varustetulla tasauspyörästöllä.

Audi A6 Allroad Quattro saapuu Euroopassa myyntiin kesäkuussa.

Audi A6 allroad quattro

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat