Aston Martin DBX Straight-Six

Ajoneuvot Esittely 20.11.2021

Aston Martin DBX Straight-Six – koska Kiinan verokarhu suuttui veekasista

Jos DBX:llä haluaa päästä oikein nopeita juttuja pakoon, kannattaa edelleen valita nelilitrainen tuplaturbo-V8. Jos sen sijaan haluaa päästä verokarhua pakoon, kannattaa jatkossa sijoittaa kevythybridirivikuutoseen.

Aston Martin DBX 4-litraisella V8:lla maksaa Saksan verokarhun kohtelemana hieman päälle 200 000 Yhdysvaltain dollaria. Samainen auto 3-litraisella rivi-6:lla maksaa Kiinan verokarhun raatelemana noin 300 000 Yhdysvaltain dollaria, V8:lla puolestaan 360 000 dollaria. Vaikka tässä liikutaankin hinnoissa, joihin käytännössä vain miljonääreillä on varaa, ovat hintaerot silti tuntuvia, ja ennakkoasenne kevyemmän mallin tarpeellisuudesta saa kyytiä.

Aston Martin DBX Straight-Six

Aston Martinin historiasta löytyy kyllä rivikuutosia, mutta edellisen kerran niitä on nähty Ford-aikakaudella yli 20 vuotta sitten, DB7:n keulalla. DB7:ään kyseinen voimanlähde tuli muokattuna Jaguarilta, mutta DBX:ssä luotetaan Astonin nykyisen Mercedes-yhteistyön nojalla Mercedes-AMG:n rivikuutoseen, aivan kuten V8:nkin kohdalla.

Aston Martin DBX Straight-Six

Toistaiseksi vain Kiinassa myytävän DBX Straight-Sixin moottorina toimii Mercedeksen M256, tismalleen samoilla säädöillä kuin Mercedes-AMG 53 -sarjan malleissa, eli tehoa irtoaa 435 hevosvoimaa ja vääntöä 520 newtonmetriä. Jatkeena on 9-pykäläinen AMG Speedshift -laatikko ja auto on nelivetoinen. Näillä eväin DBX Straight-Six pääsee nollasta sataan 5,4 sekunnissa ja 259 km/h huippunopeuteen. Vertailun vuoksi V8 hoitaa saman suorituskyvyn kulmakiven 4,5 sekunnissa ja ehtii 290 km/h paremmalle puolelle. Eko-Aston pääsee WLTP -mittaustavalla 10,5 litran keskikulutukseen, mikä ei ole kovin pihi tulos, mutta suututtaapahan veropandaa edes vähän vähemmän. Voimanlähteen lisäksi Straight-Six on saanut parannuksia alustaan ja sen säätöihin, minkä lisäksi se on saanut hiilikuituisen kardaaniakselin sekä AMG:n kitkalukon.

Aston Martin DBX Straight-Six

Reilun vuoden tuotannossa ollut DBX kattaa tällä hetkellä peräti puolet Aston Martinin myynnistä. Suv-mallista on piakkoin odotettavissa 600 hevosvoiman S-mallia sekä lataushybridimallia. Niin suorakuutonen kuin hybridimalli voisivat olla tervetulleita myös tännepäin maailmaa, meikäläisessä verokarhussa kun riittää myös kesytettävää.

Aston Martin DBX Straight-Six

Teksti: Benjamin Helander Lähteet: Motor1, Motorauthority Kuvat: Aston Martin

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Aston Martin

Kaikki koeajot

Uusimmat