Ajoneuvot Caravan-messut 17.1.2020

Caravan 2020: älä ohita näitä lähes kahdensadan matkailuajoneuvon joukosta

Helsingin Messukeskuksessa on nähtävänä 17.–19.1. järjestettävällä Caravan 2020 -messuilla lukuisia matkailuajoneuvoja ja varusteita.

Tänään käynnistyneet, Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät kolmipäiväiset Caravan 2020 -messut esittelee matkailuajoneuvoista kiinnostuneille lähes 200 uutta matkakotia. Tuttuun tapaan mielenkiintoisia matkailuajoneuvoja on näytillä jokaisessa hintaluokassa, ja ajoneuvojen lisäksi messuilta löytää erinäisiä varusteitakin.

Caravan 2020 -messualueen kiertämiseksi kokosimme yhdessä Matkailuajoneuvot ry:n toiminnanjohtaja Antti Siljamäen kanssa 12 mielenkiintoista uutuutta eri valmistajilta, helposti kierrettävässä järjestyksessä.

Weinsberg CaraTour 50 Years Limited Edition

Viidenkymmenen vuoden retkeilyautojen valmistusuran juhlistamiseksi Weinsberg esittelee messuilla CaraTour 50 Years Limited Editionin.

Pariovien takaa auton takaosasta paljastuu poikittaissuuntainen parivuode. Valoisuutta auton takaosaan tuovat kaihtimella varustetut ikkunat pariovissa.

Rapido V62

Kaiken aikaa yleistyvät retkeilyautot alkavat saada toisistaan poikkeavia malleja. Rapido V62 on sisätiloiltaan erittäin asuntoautomainen.

 

Maahantuojan edustaja kuvailee auton olevan ’’kuin peltikorinen matkailuauto’’. Pelkkien sisäkuvien perusteella autoa olisikin vaikea tunnistaa retkeilyautoksi, valoisuutta autoon tuo suuri kattoikkuna. Auton peräosassa on ranskalainen parivuode, jonka viereen WC on sijoitettu suuremmista matkailuajoneuvoista tuttuun tapaan.

Concorde Centurion 860 LI

Valtavista maantieristeilijöistään tuttu Concorde esittelee messuilla mallistonsa lyhyimmän mallin. Maahantuojan edustaja kuitenkin kertoo, ettei 8,8 metriä pitkässä loistomatkailuajoneuvossa tarvitse tinkiä muun malliston ylellisyyksistä, vaan ne kaikki on saatavilla myös 860 LI:hin.

Messujen kallein, Ivecon alustalle pohjautuva matkailuajoneuvo kustantaa 439 160 euroa.

Niesmann + Bischoff Smove

Viimesyksyisiltä Lahden Caravan -messuilta tuttu linjakas ja tyylitelty puoli-integroitu matkailuauto poikkeaa aiemmin nähdystä mallista ulkovärinsä lisäksi Euroopassa suosiotaan nostaneella ’’face to face’’ sohvaryhmällä, jonka ääressä istutaan vastakkain.

Hiljalleen Suomeenkin rantautuvalla pohjaratkaisulla halutaan helpottaa liikkumista, istuinryhmän asettelu tuo tilaa auton peräosaan.

Messujen esittelymallin hinta on varusteineen noin 150 000 euroa.

Morelo Palace Liner 93 LSB

Kierroksen toinen maantieristeilijä on rakennettu Concorden tapaan Ivecon alustalle. Saksalaisvalmistajan 361 315 euron matkailuauton varusteisiin kuuluu muun muassa keskuspölynimuri, mukautuva vakionopeudensäädin ja hätäjarrutusavustin.

Maahantuojan edustaja kertoo Palace Linerin sopivan erityisesti pitkien matkojen tekoon. 3 000 kilogramman kantavuuden ansiosta autossa on suuri vesisäiliö ja isot akut, ja kantavuutta riittää vielä hyvin matkatavaroillekin. Viidelle rekisteröidyssä maantieristeilijässä on vuodepaikat neljälle henkilölle.

Adria Combact Supreme DL

Tuorein matkailuajoneuvoluokka, Van nostaa päätään Suomenkin markkinoilla. Adria  Compact Supreme DL on valmistajan viimeisin Van-sarjan uutuus.

Messujen esittelymalli on varustettu face to face -sohvaryhmällä.

Maahantuojan edustaja kertoo Compact Supreme DL:n olevan leveydeltään pakettiauton luokkaa, mutta tilojen lähentelevän normaalileveyksistä matkailuautoa.

Hobby Prestige 560 FC

Hobbyn uudessa Prestige 560 FC -matkailuvaunussa on uudistettu pohjaratkaisu. Aiemmin lähinnä suurissa matkailuvaunuissa nähty kulmakeittiömalli on nyt saatavilla Hobbyn ’’pariskuntamallin’’ vaunussakin.

Maahantuojan edustaja odottaa pohjoismaamaisen Prestigen olevan jatkossa valmistajan myydyimpiä vaunuja Suomessa.

Hobby T65 HKM Ontour

Hobbyn valikoimasta on näytillä myös vastikään koeajamamme kuusipaikkainen puoli-integroitu matkailuautouutuus

Pössl Trenta juhlamalli

Messujen toiset tasakymmenjuhlat löytyvät retkeilyautovalmistaja Pösslin pisteeltä. 30-vuotisjuhlamalli Trenta on muusta mallistosta poiketen varustettu omaperäisillä, pyöreillä takaikkunoilla.

Erikoisuutena mainittakoon myös kahteen suuntaan aukeava jääkaappi, joka helpottaa esimerkiksi liukuoven edessä ruokailevia.

Hymer Tramp S 695

Mercedes-Benz Sprinterin alustalle rakennettu puoli-integroitu Hymer Tramp on varustettu niin ikään face to face -sohvaryhmällä. Vuoderatkaisuksi voi valita joko saareke- tai erillisvuoteellisen vaihtoehdon.

Lämmitysjärjestelmäksi on valittu dieselkäyttöinen Truma, jolla pyritään minimoimaan kaasunkulutusta muita toimilaitteita varten.

Carado A461 Oltervaani

Messujen kolmas synttärisankari on Valion Oltermanni -juusto. Neljäkymmentävuotisjuhlien kunniaksi Caradon matkailuautosta on muokattu erityisen lapsiystävällinen matkailuauto, jossa myös aikuisten kerrotaan viihtyvän.

Ensi kesänä keltaisen erikoisuuden voi bongata ympäri Suomea aina Espoosta Rovaniemelle saakka.

Dethleffs Generation Skandinavia 695

Harvinaisempi pohjaratkaisu löytyy myös Dethleffs Generation Skandinavia 695 -matkailuvaunusta. Vaunun etuosaan sijoitettu keittiö on varsin tilava matkailuvaunun ruoanlaittotilaksi.

Tilavuuden tunne jatkuu läpi vaunun, sillä tilat on voitu pitää leveänä vaunun peräosaan sijoitetun poikittaisen WC-tilan ansiosta.

Autoliitto Matkamessuilla

Caravan-messujen kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävillä Matkamessuilla voi tutustua myös Autoliiton messutarjouksiin ja matkailuoppaisiin osastolla 60n6. Autoliiton osastolla on myös jaettavana tuorein Moottori-lehti ja Automatkalle Viroon -liite.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat