Dacia Duster

Ajoneuvot Uutinen 6.4.2018

Dacia tahkoaa ennätyksiä

Dacia juhlii viiden miljoonan myydyn ajoneuvon rajapyykkiä Euroopassa. Suomessa juhlan aiheena on 10 000:s asiakkaalle toimitettu auto.

Dacia kertoo juhlivansa menestystään niin Suomessa kuin maailmalla. Kotimainen syy kekkereille on hiljattain asiakkaalle luvutettu Suomen 10 000. auto.  Kansainvälisemmän juhlan aihe puolestaan on se, että maaliskuussa merkin myynti kipusi yli 5 000 000 auton rajan. Kyseistä merkkipaalua on jahdattu vuodesta 2004 alkaen.

Vuonna 2017 Sandero oli merkin mukaan Euroopan myydyin automalli yksityisasiakkaille. Merkki odottaa menestystä myös jatkossa. Vauhdittajaksi povataan uudistunutta Dusteria, jonka  myynti on merkin edustajan mukaan lähtenyt käyntiin hyvin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Eikä sitäkään salailla, että merkin asiakkaat ovat varsin tyytyväisiä omiin autoihinsa, ainakin jos tutkimuslaitos Bisnoden ostouskollisuustutkimuksia on uskominen.

Edullista mielikuvaa mielivän merkin menestyksen kulmakivi on ollut tarjota autoja kokoluokkansa suhteutettuna hyväksi kehutulla hinta/koko/ominaisuudet -suhteella. Ratkaisullaan merkki pyrkii vastaamaan ostokäyttäytymiseen, jonka mukaan järkevästi ostamalla jää varaa myös muuhun ilman että tekee liiallisia kompromisseja mukavuuden tai tyylin suhteen.

Tämä ostokäyttäytymisen trendi on autovalmistajan mukaan ollut nähtävillä aiemmin jo huonekalu- ja vaatetusalalla sekä lentoliikenteessä.

Dacia Duster

Suomen 10 000. Dacia

Suomen 10 000. Dacia rekisteröitiin ja luovutettiin asiakkaalle 28.3.2018 Autosalpa Hyvinkäällä. Auto oli sininen Sandero.

Maahantuojan mukaan luovutuksen yhteydessä järjestettiin kakkukahvit sinisävyisen Sandero-kakun kera ja asiakas sai tilaisuudesta muistoksi merkin oman tuotepaketin.

Lähde: Dacia Kuvitus: Moottorin arkisto/Roman Razinkov

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat