Ajoneuvot | Uutinen | 23.5.2019

Nelivetohybridi DS 7 Crossback -mallistoon: 300 hevosvoiman E-Tense 4×4

Suomessa DS 7 Crossbackin myynti alkoi viime vuoden lopulla. Nyt perinteisten voimalinjojen rinnalle tulee bensiinihybridi.

Jaa artikkeli

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 on ranskalaisvalmistajan uusin versio vuonna 2018 markkinoille tulleesta DS 7 Crossbackista. Bensiinimoottorin lisäksi autossa on kaksi sähkömoottoria, yksi etu- ja yksi taka-akselille.

Malliston vähäpäästöisin ja tehokkain

Uuden hybridivoimalinjan ansiosta DS 7 Crossback E-Tense 4X4 loistaa WLTP –päästömittauksissa. CO2 –päästöarvoksi on mitattu 31 grammaa per kilometri ja kulutukseksi 1,4 litraa sadalle kilometrille. Pelkällä sähköajolla toimintamatkaksi on mitattu 58 kilometriä. Valmistajan mukaan tulos on markkinoiden paras premium-segmentin SUV:lle, jossa on 300 hevosvoiman sähköistetty voimalinja nelivetoon yhdistettynä.

Aiemmista moottorivaihtoehdoista tehokkain on ollut 224–hevosvoimainen bensiinimoottori, joten hybridivoimalinja laajentaa mallistoa siinäkin suhteessa.

DS 7 hybridi Crossback E-Tense 4x4

DS 7 Crossback E-Tense 4X4:ssä on kolme moottoria. 200 hevosvoimainen PureTech –bensiinimoottori, sekä kaksi 109-hevosvoimaista sähkömoottoria, jotka on sijoitettu toinen etu- ja toinen taka-akselille. Yhteistehoa hybridijärjestelmästä saadaan 300 hevosvoimaa ja vääntöä 450 newtonmetriä. Automaattivaihteiston ja nelivedon siivittämänä DS 7 Crossback E-Tense 4X4 kiihtyy 0 – 100km/h 6,6 sekunnissa. Tuhannen metrin sprintti suoriutuu 27 sekunnissa.

Täydellä teholla tai polttoainetta säästäen

Kuljettaja voi ajotilojen avulla valita, käyttääkö auto molempia voimanlähteitä täyttä tehoa tai nelivetoa varten, vai ajetaanko ainoastaan sähkömoottoreiden voimin. Pelkällä sähköllä voi ajaa valmistajan parhaillaan 58 kilometrin matkan ja saavuttaa suurimmillaan 135 km/h matkustusnopeuden.

Auton latausaika tyhjästä täyteen on 32A latausasemaa käytettäessä tunti ja 45 minuuttia. Akku latautuu myös ajon aikana. Moottoreiden ja akun älykkään sijoittelun ansiosta DS 7 Crossback E-Tense 4X4 tarjoaa identtiset sisätilat muihin malliston versioihin verrattuna.

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 on ennakkomyynnissä Suomessa ja sen kokonaishinnat alkavat 59 014 eurosta. Toimitukset alkavat syksyllä.

Lähde ja kuvat: DS Automobiles

Jaa artikkeli

Keskustelu