Jaguarille Jäämerelle

Ajoneuvot Jaguarilla Jäämerelle 1.11.2018

Jaguarilla Jäämerelle: yön läpi nukkuen Rovaniemelle

Automatkan ensimmäinen taival taittuu nukkuen – junassa.

Kahvitauon aikana matka taittuu kymmeniä kilometrejä, vaikka istuskelemme kaikessa rauhassa. Ensimmäisen noin 12 tunnin aikana mittariin kertyy reilut 800 kilometriä, vaikka Jaguarin pyörät pysyvät tiukasti paikallaan.

Jaguarille Jäämerelle

Ja junaan!

Helsingin Pasilasta matka Rovaniemelle taitetaan tällä kertaa VR:n kyydillä autojunalla. Säästämme matkassa päivän, ja samalla saavumme matkan lähtöpisteeseen täysin akuin – niin ihmiset kuin autokin. Matkamme määränpäänä on viedä uusi Jaguar I-Pace -sähköauto Jäämeren rannalle Norjaan.

Se oli ihan hyvä idea…

Rehellisesti sanottuna idea kuulosti hyvältä, ja vasta sitten katsoimme karttaan.

Etelästä Rovaniemelle sähköautolla vielä taittuisi vaivatta kattavan pikalatausverkoston ansiosta, mutta Rovaniemen pohjoispuolella lisävirtaa vauhdilla saa vain Pellosta ja Leviltä. Kumpikaan ei tietenkään satu reitillemme. Eikä huippunopeasta pikalatauksesta pääse näillä leveysasteilla nauttimaan edes sähköparatiisina pidetyssä Norjassa.

Jaguarille Jäämerelle

Junan lastauksesta matka laiturille taittuu nopeasti kävellen.

Matka siis vaatii hieman suunnittelua. Rovaniemeltä suuntaamme Inariin ja sieltä Nuorgamiin. Kummastakin majoitukset on varattu hotelleista, jotka tarjoavat peruslatausta. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, pääsemme aloittamaan aamut täysin akuin ja esilämmitetyin ohjaamoin.

Päivityksiä päivittäin – toivottavasti

Suunnitelman mukaan Jäämeri on määrä saavuttaa sunnuntaina. Blogaamme matkan etenemisestä päivittäin – ainakin, jos sähköä riittää. Muussa tapauksessa tutustumme Autoliiton pohjoisiin palveluihin.

Teksti: Lauri Ahtiainen ja Aake Kinnunen, kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat