Ajoneuvot Uutinen 23.12.2021

Joulupukki ja hulppea avo-Bentley – 6,0-litrainen W12 varmistaa riittävän lahjanjakotahdin

Joulu on jo ovella, mutta Etelä-Suomen vähäinen lumimäärä tekee Joulupukin liikkumisesta perinteisin keinoin haastavaa. Bongasimme kuuraparran avo-Bentleyn ratissa.

Joulupukin liikkuminen vähälumisilla alueilla herättää vuosittain keskustelua. Olemme aikaisemminkin kertoneet kuuraparran kumipyöräisistä menopeleistä, joista ei yleensä tehoa ole puuttunut. Onhan kiertämisessä hommaa, joten kriteerit ovat ymmärrettävästi korkealla.

Tänä vuonna bongasimme joulupukin Uudellamaalla hulppean avo-Bentleyn ratissa. Autoasiantuntijamme tunnistivat auton Bentley Continental GT Convertiblen uusimmaksi Speed-versioksi. Mallin pellin alta löytyy merkin perinteitä kunnioittava 6,0-litrainen kahdella turboahtimella varustettu W12-moottori, joka tarjoaa tehoa 485 kW (659 hv) ja 900 newtonmetriä vääntöä. Nelivetoinen luksusavo spurttaa sataseen 3,7 sekunnissa ja huippunopeutta vapaiden nopeuksien osuuksille löytyy 335 km/h. Kuljetuskapasiteetti on varsin rajallinen, mutta todennäköisesti pukki oli vasta reitin tarkastuskierroksella.

Moottorin toimitus toivottaa kaikille lukijoilleen oikein mukavaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Kuvat: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Bentley

Kaikki koeajot

Uusimmat