Renault Talisman

Ajoneuvot Koeajo 8.5.2016

Koeajo: kaunis, kookas ja notkea – Renault Talisman

Renault Talisman eroaa edukseen nelipyöräohjauksella. Hyvää: nelipyöräohjaus ja aktiivinen iskunvaimennus. Huonoa: syvä tavaratila, keskikonsoli takajalkatilassa.

Viitseliäällä kuljettajalla on kissanpäivät. Renault Talisman tarjoaa toistaiseksi ainoana tämän kokoluokan autona nelipyöräohjauksen yhdistettynä aktiiviseen iskunvaimennukseen. Multi-Sense -nimeä kantava järjestelmä kokoaa yhden sateenvarjon alle niin nelipyöräohjauksen, aktiivisen iskunvaimennuksen, ohjauksen, moottorin, kaasupolkimen, vaihteiston kuin moottorin äänet, näytöt ja matkustamon valaistuksen. Tuloksena on kokonaisuus, jossa kuljettaja on kuningas.

Renault Talisman antaa kuljettajan valita ajotavan neljästä valmiista vaihtoehdosta: mukava, urheilullinen, taloudellinen tai neutraali. Kiinnostavin mahdollisuus on kuitenkin perso eli kuljettajan itsensä muokattavissa oleva henkilökohtainen ajotapa.

Perehdytys paikallaan

Isolta, 8,7-tuumaiselta kosketusnäytöltä kuljettaja hallinnoi autoaan niin monipuolisesti, että toivoa sopii, että jokaisen uuden Talismanin luovutuksen yhteydessä asiakkaalle tarjotaan perusteellinen opastus auton käyttöjärjestelmän saloihin. Ilman sitä useimmilta kuljettajilta jää kokematta paljon hienoja ominaisuuksia.

Renault_Talisman_2016_LA4

Ajon aikana kosketusnäytön hipelöinti ei ole turvallista, vaikka valikot olisivat kuinka tuttuja tahansa. Valinnat on suositeltavaa tehdä ennen liikkeellelähtöä. Jos valintoja on pakko kesken matkan muuttaa, pikavalinta vähentää huomion karkaamista. Keskikonsolin oikotie-napista kuljettaja voi yhdellä painalluksella vaihtaa ajotapaa kahden suosikkinsa välillä ilman, että katsetta tarvitsee irrottaa liikenteestä.

Nelipyöräohjaus – 4control – on käytössä jatkuvasti. Hitailla nopeuksilla takapyörät kääntyvät eri suuntaan kuin etupyörät, isommilla nopeuksilla kaikki pyörät kääntyvät samaan suuntaan. Selkeimmin neljän kääntyvän pyörän vaikutus näkyy ahtaissa paikoissa kääntyessä, esimerkiksi parkkipaikoilla. Vaikka Talisman on liki viisi metriä pitkä ja lähes kaksi metriä leveä, se liikkuu ahtaudessa sukkelasti kuin kotonaan. Kurvikkaalla pikkutiellä Talisman haukkaa mutkat määrätietoisesti.

Tilaa on

Iso perheauto on tällä kertaa oikeasti iso. Matkustamossa tilaa riittää niin leveille hartioille, polville kuin korkealla keikkuvalle päällekin. Takamatkustajia häiritsee eniten keskikonsoli, joka syö keskimatkustajan matkustusmukavuutta huomattavasti.

Renault_Talisman_2016_LA3

Tavaratila on niin avara ja syvä, että kauppakassit ja muut yksittäiset tavarat kannattaa kiinnittää, ellei halua kurkotella niitä tavaratilan perältä.

Varustus huipputasoa

Kaikissa malliversioissa on vakiona start&stop-automatiikka ja jarrutusenergian talteenottojärjestelmä. Koeajetussa Intens-varustelussa on lisäksi mm. mukautuva vakionopeudensäädin, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä 30–140 km/h -nopeuksiin ja etäisyysvaroitin sekä peruutuskamera, katvealueen valvontajärjestelmä ja sivupysäköintitutkat. Listahinta Renault Talisman TCe 200 Intens-varustellulle versiolle on 43 380 euroa.

Renault_Talisman_2016_LA2

Koeajetun huippumallin hintaa lisää 3 800 eurolla Luxury Pack, johon sisältyy nahkaverhoilu, sähkötoimiset kuuteen suuntaan säätyvät etuistuimet tuuletuksella ja etumatkustajan istuimen hierontatoiminnolla sekä sähkötoimisella ristiselänsäädöllä, aktiivinen pysäköintijärjestelmä ja heijastusnäyttö tuulilasille.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat