Esapekka Lappi

Ajoneuvot 22.9.2022

Lappi yhä Toyota-sopimuksen perässä – Viittaa kintaalla Tänak-huhuihin: ”Ei huolestuta pätkääkään”

Esapekka Lappi uskoo olevansa Toyotan mies myös MM-rallikaudella 2023.

Esapekka Lappi olisi tyytyväinen osa-aikaisen kuljettajan rooliin, jossa hän jakaa auton kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sébastien Ogierin kanssa. Ogier voitti Toyotalla mestaruudet vuosina 2020 ja 2021, ja jättäytyi siten pois täyden MM-sarjan kiertämisestä.

Kokeilut rata-autoilun puolella eivät sujuneet odotetusti, joten Ogier, 38, on jälleen myöntyväinen kenties hieman laajempaankin ralliohjelmaan.

Ogierin ohjelmassa on vielä kolme kauden viimeistä MM-osakilpailua, joista seuraava ajetaan Uudessa-Seelannissa jo ensi viikolla.

Esapekka Lappi

Lappi ei usko Tänak-huhuihin

Huhuissa pyörinyt mahdollisuus siitä, että tiimi palkkaisi vuoden 2019 rallin maailmanmestarin, Ott Tänakin, eivät huoleta Lappia.

Mikäli Tänak liittyy tiimiin, ei Lapille liikene ajotehtäviä lainkaan, sillä tiimissä jatkavat varmuudella Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans, joista molemmilla on sopimus vielä ensi kaudesta.

– Ei huoleta pätkääkään. Jos niin käy, niin on se sitten hyvin salattu asia. En usko kyllä yhtään siihen, vastaa Lappi Tänak-huhuihin.

Ensi kauden tallipaikkojen ja kisaohjelmien jakoa Lappi seuraa managerinsa kanssa silmä tarkkana. Moninkertaisen maailmanmestarin etuoikeudella Ogier saa ensin valita hänelle mieluisat rallit.

– Pääasiassa kyse on siitä, mitä kisoja Ogier haluaa ajaa, ja mitkä jää meille. Siitä se on pitkälti kiinni. Totta kai, jostain ehdoista, kuten palkasta voi vielä neuvotella, mutta en usko, että niissä tulee mitään ongelmia olemaan.

Esapekka Lappi

Oma unelma mestaruudesta yhä mielessä

Tiimikaveri Kalle Rovanperän otteista Lapilla on vain hyvää sanottavaa. Hän uskoo Rovanperän hoitavan mestaruuden itselleen, vaikka viimeisimmät rallit ovat menneet aavistuksen alavireisesti.

– Hyvältä vaikuttaa. Melkoinen putkihan sillä olikin tuossa alkukaudesta. En ole yhtään huolissani siitäkään, vaikka pari huonompaa kisaa on nyt tullut. Tänak on vähän saanut kiinni, mutta se Belgian-hommakin on tilastollisesti vain joskus tultava.

Lappi, 31, itse ajoi kauden aikana seitsemän rallia, joista saavutti kolme palkintokorokesijoitusta. Se oli juuri sopivasti kuljettajalta, joka oli palkattu varmistamaan tiimin kokoaikaisten kuljettajien selustaa.

Maailmanmestaruudesta ajaminen vaatisi täysipainoisen kauden, jota Lapille ei näillä näkymin ole tarjolla. Siitä huolimatta unelma mestaruudesta ei ole tyystin unohtunut.

– Unelma mestaruudesta on yhä mielessä, vahvistaa Lappi.

Esapekka Lappi

Tositoimiin vasta ensi kaudella

Kilpailutaukoa Lapilla tulee väkisinkin useita kuukausia, sillä hän uskoo kilpailevansa vasta Ruotsin rallissa helmikuussa seuraavan kerran.

– Itsekin tiedostan sen, että tauosta tulee aika pitkä. Jotain pitäisi tehdä, mutta ei ole helppoa saada Rally1:n tasoista autoa järjestettyä. Ehkä sitten ajan tuolla Crosskartillani, ja ensi viikolla voisin käydä ajamassa myös RTE-Motorsportin N5-luokan Yariksella.

Lappi on osaomistajana varkautelaisessa yrityksessä, joka on keskittynyt moottoriurheilun pariin. Mies kuitenkin toivoo, että hän pysyy yhä kiireisenä rallin MM-sarjaan liittyvissä ajotehtävissä.

Toyota julkistaa oletettavasti ensi kauden kuljettajansa vasta marraskuun puolivälin jälkeen, kun rallikausi on paketissa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat